Σχεδόν ένας μήνας έχει περάσει από τη μέρα που η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή συνελήφθη και εκ τότε δεν έχει δει το 22 μηνών παιδί της.

Ο λόγος που η Εύα Καϊλή δεν έχει συναντηθεί με την κόρη της φέρεται να είναι το πρωτόκολλο το οποίο εφαρμόζεται στις φυλακές του Βελγίου στις οποίες κρατείται.

Δηλαδή, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ισχύει, για να μπορέσει να δει μια μητέρα το παιδί της, στις φυλακές όπου κρατείται, σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» πρέπει να παρίστανται τρεις υπάλληλοι, ένας παιδοψυχολόγος, ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος του καταστήματος κράτησης.

Επειδή, οι φυλακές στις οποίες κρατείται η Εύα Καϊλή είναι καινούργιες και λειτουργούν μόλις τρεις μήνες και μεσολάβησαν και οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές, δεν υπάρχει επαρκής αριθμός υπαλλήλων. Μόλις πέρασαν οι γιορτές, εγκρίθηκε το αίτημα της ευρωβουλευτού και οι πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν πως η συνάντηση με το παιδί της θα γίνει αύριο, Παρασκευή (06/01).

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το παιδί θα συνοδέψει στη φυλακή ο παππούς του και πατέρας της Εύας Καϊλή, θα υπάρχει παρουσία ειδικών ψυχολόγων οι οποίοι θα στηρίξουν τόσο το κοριτσάκι όσο και τη μητέρα.

Πηγή: newsbeast.gr