Με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη δεσμεύεται η περιουσία της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καιλή, μελών της οικογενείας της αλλά και του συζύγου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βουρλιώτης, μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, κινήθηκε με στόχο να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που ενδεχομένως προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).

Η δέσμευση, ήδη, κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).

Εύα Καΐλή: Τι αναμένεται να συμβεί τα επόμενα 24ωρα στις Βρυξέλλες

Η Εύα Καϊλή κρατείται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, αντιμετωπίζοντας – μαζί με άλλους τρεις συλληφθέντες – βαριές κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά για το αποκαλούμενο Qatar Gate. Μέσα στις επόμενες 48 ώρες έως και 5 ημέρες θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον ενός άλλου ανακριτή όπου και θα αποφασιστεί η προφυλάκισή της ή αν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη.

«Αυτό μένει να φανεί τις επόμενες 5 ημέρες», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει πολιτικό σεισμό στο Ευρωκοινοβούλιο. Η πρόεδρός του είπε ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές και αφαίρεσε όλες τις αρμοδιότητες που απορρέουν από την ιδιότητα της Εύας Καϊλή ως αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και μέσα στις επόμενες ημέρες ουσιαστικά θα αποφασίσουν οι ευρωβουλευτές αν θα την καθαιρέσουν από τη θέση της ως αντιπρόεδρος.

Θα κρατήσει όμως την ιδιότητά της ως ευρωβουλευτής γιατί αυτή δεν αφαιρείται μέχρι τουλάχιστον να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Μάλιστα οι ειδικοί αναφέρουν ότι η δίκη μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και έναν χρόνο μετά.

Πηγή: newsbeast.gr