Ο συνήγορος της Εύα Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία κρατείται στις φυλακές του Βελγίου, δεν έχει καταφέρει ακόμα να δει το παιδί της.

«Ο Εισαγγελέας προφυλάκισε την Εύα Καϊλή για να μην αλλοιώσει τα στοιχεία», υποστήριξε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος στην εκπομπή T-Live το μεσημέρι της Τρίτης (03/01). Επίσης, όπως υποστήριξε, η Εύα Καϊλή δεν έχει δει το παιδί της λόγω μειωμένου προσωπικού στις φυλακές μιας και απαιτείται πρώτα η προετοιμασία από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που θα φέρουν σε επαφή μητέρα και παιδί.

«Μίλησα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι οποίοι είναι και πάρα πολύ ευγενείς ώστε να μας εξυπηρετήσουν. Δεν υπάρχει προσωπικό αυτή τη στιγμή να υποστηρίξει και να δει το παιδί της η Εύα Καϊλή, αυτό μας λένε και το δέχομαι ως αληθινό», ανέφερε αρχικά για τον λόγο που η Εύα Καϊλή δεν έχει δει το παιδί της».

«Αυτά που λέτε τα έχει πει και η Εύα Καϊλή, υπάρχει ένας αντίλογος ότι είναι προσωρινά κρατούμενη, ούτε ένα μήνα και οι επισκέψεις που γίνονται αφορούν γυναίκες που είναι και καταδικασμένες και έχουν και ένα “πλεονέκτημα”, όταν μία γυναίκα μπορεί να είναι 2-3 και περισσότερα χρόνια, μέσα στη φυλακή. Αυτή είναι η απάντηση που μας δώσανε και αυτή μεταφέρω. Το παιδί παραμένει στις Βρυξέλλες με τον πατέρα της Εύας Καϊλή» συμπλήρωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Πηγή: newsbeast.gr