Την ευκαιρία να συναντήσει το παιδί της για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή της για την υπόθεση δωροδοκίας ευρωβουλευτών από το Κατάρ, γνωστής κι ως Qatargate, θα έχει η Εύα Καϊλή σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Θεοφανίων.

Το 23 μηνών νήπιο θα μεταφερθεί από το κέντρο των Βρυξελλών όπου διαμένει μαζί με τον πατέρα της τέως αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, τον Αλέξανδρο Καϊλή, στις φυλακές του Χάρεν.

Η συνάντηση της Καϊλή με το τέκνο της έχει οριστεί για το απόγευμα και προβλέπεται να έχει τρίωρη διάρκεια.

Ο λόγος που δεν έχει συναντηθεί με την κόρη της φέρεται να είναι το πρωτόκολλο το οποίο εφαρμόζεται στις φυλακές του Βελγίου στις οποίες κρατείται.

Δηλαδή, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ισχύει, για να μπορέσει να δει μια μητέρα το παιδί της, στις φυλακές όπου κρατείται πρέπει να παρίστανται τρεις υπάλληλοι, ένας παιδοψυχολόγος, ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος του καταστήματος κράτησης.

Επειδή, οι φυλακές στις οποίες κρατείται η Εύα Καϊλή είναι καινούργιες και λειτουργούν μόλις τρεις μήνες και μεσολάβησαν και οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές, δεν υπάρχει επαρκής αριθμός υπαλλήλων.

Πηγή: newsbeast.gr