Πέθανε ο Έβελυν ντε Ρόθτσαϊλντ (Evelyn de Rothschild), ο οποίος βοήθησε στην ένωση του βρετανικού και του γαλλικού κλάδου του διάσημου τραπεζικού ομίλου της οικογένειάς του.

Ο τραπεζίτης είχε δώσει τις οικονομικές του συμβουλές ακόμη και στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο μεταδίδει την είδηση του θανάτου του. Ήταν 91 ετών.

O Ρόθτσαϊλντ «έφυγε» ήρεμος στο σπίτι του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ποιος ήταν ο Έβελυν ντε Ρόθτσαϊλντ

Από το 1976, ο Ρόθτσαΐλντ διετέλεσε επί 27 χρόνια πρόεδρος της N.M. Rothschild & Sons. Μεταξύ των πολλών άλλων ρόλων της, η τράπεζα που σήμερα είναι γνωστή ως Rothschild & Co. βοήθησε στη χρηματοδότηση της νίκης του Δούκα του Ουέλινγκτον επί του Ναπολέοντα το 1815 στη μάχη του Βατερλώ.

Προτού αποχωρήσει το 2003, ο Ρόθτσαϊλντ πέτυχε τον -από καιρό προγραμματισμένο- στόχο της συνένωσης της επιχείρησης του Λονδίνου με την αντίστοιχη γαλλική Rothschild & Compagnie Banque. Αυτό θεωρήθηκε ως ένα βασικό βήμα για να παραμείνει ανταγωνιστικός με τις πολύ νεότερες -αλλά και μεγαλύτερες- πολυεθνικές τράπεζες.

«Η πρώτη σημαντική δύναμη της οικογένειας είναι η ενότητα», δήλωσε στους New York Times το 1996, όταν ο ίδιος και ο ξάδελφός του, Ντέιβιντ ντε Ρόθτσαϊλντ, επικεφαλής του γαλλικού οίκου, είχαν ανακοινώσει τη νέα τους συνεργασία.

Πηγή: newsbeast.gr