Η σκηνοθέτης, Εύη Καλογηροπούλου, δέχθηκε ορισμένα σεξιστικά σχόλια για την εμφάνισή της μαζί στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και έδωσε την απάντησή της.

Νωρίτερα, ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης μέσω ανάρτησή της εξέφρασε την θλίψη του για τα σεξιστικά σχόλια κατά της Εύης Καλογηροπούλου με την οποία βρέθηκαν μαζί στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Στην αρχή γέλαγα μου φαινόταν γελοίο και ματσίλα και φυσικά σεξιστικό, τώρα που συνεχίζεται όχι. Και για την ιστορία κανένα μέσο και κανέναν δημοσιογράφο δεν τον πείραξε που εκεί ήταν ο Πλεύρης στην γιορτή της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας (με κουστούμι όμως όχι σορτσάκι η σορτς)», αναφέρει στην ανάρτησή της στο instagram η Εύη Καλογηροπούλου.

Μάλιστα, στην ανάρτηση που δημοσιεύει και την φωτογραφία που προκάλεσε σχόλια στο διαδύκτυο, η Εύη Καλογηροπούλου έκανε repost το μήνυμα του Ορέστη Ανδρεαδάκη: «Η Eύη Καλογηροπούλου είναι μια εξαιρετική σκηνοθέτις, η οποία συμμετείχε τρεις φορές στο Φεστιβάλ των Καννών: με τις μικρού μήκους ταινίες “Μotorway 65” (2020), και “Στον θρόνο του Ξέρξη” (2022) και το σενάριο της μεγάλου μήκους ταινίας “Cora” (2021).

Οι δύο τελευταίες δουλειές της βραβεύτηκαν στις Κάννες με τα βραβεία του Canal+ και του L’Atelier της Cinefondation αντίστοιχα. Eίναι ωστόσο και ταλαντούχα εικαστικός, απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και με αρκετές εκθέσεις στο ενεργητικό της. Είναι επίσης πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ και του Royal college of Art του Λονδίνου».

«Για τους λόγους αυτούς εξάλλου, ήταν καλεσμένη στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μαζί με άλλους καλλιτέχνες που τιμούν την Ελλάδα με το έργο τους. Καλεσμένος κι εγώ στη δεξίωση κατέβηκα με την Εύη Καλογηροπούλου τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου ως καλός φίλος και συνεργάτης της. Εκτιμώ το ταλέντο και την προσωπικότητά της, τιμώ τη φιλία μας και θλίβομαι με τις σεξιστικές νύξεις που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο».

Πηγή: newsbeast.gr