Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που έχει επιβεβαιωθεί από εργαστηριακούς ελέγχους εντοπίστηκε στο Μεξικό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Ούγκο Λόπες-Γκατέλ.

Πρόκειται για έναν 50χρονο, μόνιμο κάτοικο Νέας Υόρκης, ο οποίος νοσηλεύεται στην πρωτεύουσα, ανέφερε ο Λόπες-Γκατέλ σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Πιθανότατα μολύνθηκε στην Ολλανδία», σημείωσε. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας του Μεξικού, ο ασθενής βρίσκεται σε απομόνωση και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Την Παρασκευή, η Αργεντινή έγινε η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που ανακοίνωσε επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων. Περίπου 20 χώρες του κόσμου, στις οποίες η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι ενδημική, έχουν αναφέρει κρούσματα της νόσου, με περισσότερες από 200 επιβεβαιωμένες ή «ύποπτες» λοιμώξεις κυρίως στην Ευρώπη.

Τα κρούσματα έχουν προκαλέσει συναγερμό επειδή η ευλογιά των πιθήκων, η οποία μεταδίδεται μέσω στενής επαφής, εμφανίζεται συνήθως στη δυτική και κεντρική Αφρική και μόνο πολύ περιστασιακά εξαπλώνεται αλλού.

Πηγή: newsbeast.gr