Ευχάριστα είναι τα νέα για την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που γίνεται στη Ρώμη, αφού μετά τον Κριστιάν Γκολομέεβ που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο με χρόνο 21.75, ακολούθησε ο Απόστολος Χρήστου με το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο, με τη χώρα μας να έχει πλέον 26 μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το 2018 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, το 2021 το χάλκινο και φέτος πήρε ξανά το χάλκινο, επιδεικνύοντας συνέπεια στο ραντεβού με την επιτυχία. Ο Γκολομέεβ είχε ως στόχο να ανέβει στο βάθρο στη Ρώμη και τα κατάφερε κάνοντας 21.75 στον τελικό και τερματίζοντας πίσω μόνο από τους Μπέντζαμιν Πράουντ (21.58) και Λεονάρντο Ντεπλάνο (21.60).

Ασημένιο ο Χρήστου

Και πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τον Γκολομέεβ, ήρθαν και αυτοί για τον Χρήστου, ο οποίος με χρόνο 52.24 στα 100μ. ύπτιο τερμάτισε 2ος και πήρε το ασημένιο μετάλλιο, χάνοντας το χρυσό από τον Ιταλό Τόμας Τσεκόν που έκανε χρόνο 52.21. Όπως και να έχει, ακόμη μία επιτυχία για την Ελλάδα, η οποία πλέον μετράει 26 μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης και συνεχίζει για τα επόμενα.

Πηγή: newsbeast.gr