Με νέα ανακοίνωσή της η αστυνομία για τους εγκλωβισμένους μετανάστες σε νησίδα του Έβρου, ξεκαθαρίζει πως το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στην Τουρκία και έχει ενημερωθεί η γειτονική χώρα, την ώρα παραμένει άταφη η σορός ενός 5χρονου παιδιού που βρήκε τραγικό θάνατο από τσίμπημα σκορπιού.

Η ΕΛΑΣ σε νέα της ανακοίνωση αναφέρει: «Με αφορμή δημοσιεύματα για την παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για ενδεχόμενη παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Εν συνέχεια η ΕΛΑΣ προέβη σε δυο ενημερώσεις των αρχών της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο, στο σημείο της τριεθνούς συνεργασίας.

Επισημαίνεται ότι, καθημερινά και ανά πάσα στιγμή οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και ασφαλώς την ανθρώπινη ζωή, που αποτελεί πρώτιστη αξία».

Σβίγκου: «Να βρεθεί άμεσα λύση με το άταφο προσφυγόπουλο»

Να βρεθεί άμεσα λύση για το πεντάχρονο προσφυγόπουλο που παραμένει εδώ και μέρες άταφο σε μια νησίδα του Έβρου, ζητεί η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και κατηγορεί την ΕΛ.ΑΣ. ότι αποποιήθηκε κάθε ευθύνης δηλώνοντας ότι η νησίδα όπου βρίσκεται ο 5χρονος είναι σε τουρκικό έδαφος και τονίζει πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να παρακολουθεί απαθής, «αυτό το σκηνικό αρχαίας τραγωδίας στα σύνορά μας».

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης ότι ο κ. Μηταράκης θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με τις ευρωπαικές αρχές και την τουρκική πλευρά ώστε να βρεθεί άμεσα λύση.

Πηγή: newsbeast.gr