Ένας από τους 38 μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στον Έβρο, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο έφτασε στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι τους μετέφεραν παράνομα διακινητές, οι οποίοι στη συνέχεια πέταξαν ορισμένους στη θάλασσα.

Ο Αντνάν Αλαμπντάλα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και είπε ότι «στην αρχή μας έφεραν οι Τούρκοι στην άκρη του ποταμού τους, πέρασαν σε μια νησίδα και από την άλλη νησίδα, μας πέρασαν μέσα στα ελληνικά εδάφη».

Παράλληλα, είπε πως «έβαλαν τις οικογένειες και τους ηλικιωμένους σε φουσκωτές βάρκες και τους πήραν και τους άνδρες και τους πέταξαν στο ποτάμι και μας είπαν “κολυμπήστε προς την Ελλάδα”».

Επίσης, όσο για το πώς έφτασαν στην Ελλάδα, υποστηρίζουν πως βρήκαν τη βάρκα από περαστικούς ενώ για το νεκρό κοριτσάκι, τονίζουν πως αρρώστησε από ένα τσίμπημα και πέθανε. «Το βράδυ έγινε το περιστατικό με το κοριτσάκι. Το τσίμπησε κάτι που δεν ξέρω τι είναι και κάποιοι πήγαν και το βοήθησαν γιατί ήξεραν τι να κάνουν με το τσίμπημα. Δεν είδα τον τάφο γιατί είχα το παιδί μου αγκαλιά και το άλλο το κρατούσα από το χέρι και το έθαψαν σε απόσταση».

Πηγή: newsbeast.gr