Αργά το βράδυ της Τρίτης (1/11) εντοπίστηκε σώος ακόμη ένας από τους αγνοούμενους μετανάστες στην περιοχή του στενού Καφηρέα στην Εύβοια όπου διεξάγονται έρευνες για τη διάσωση αλλοδαπών μετά από ναυάγιο ιστιοφόρου.

Ο αριθμός των διασωθέντων πλέον ανέρχεται σε 11. Το εν λόγω άτομο εντοπίστηκε στην ξηρά στην περιοχή Μπούρου και μεταφέρθηκε στην Κάρυστο. Αγνοούνται ακόμη 57 άτομα κατά δήλωση των διασωθέντων. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλοίο επέβαιναν μετανάστες από το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο και το Ιράν.

Οι έρευνες των λιμενικών αρχών συνεχίζονται από το πρωί της Τρίτης όταν και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ενημερώθηκε μέσω του 112 για σκάφος που κινδύνευε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα, ανάμεσα σε Εύβοια και Άνδρο.

Το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που συμμετείχε στις έρευνες, εντόπισε και περισυνέλλεξε εννέα αλλοδαπούς άνδρες, από τη βραχονησίδα “ΜΑΝΔΗΛΟΥ” στενού Καφηρέα, ενώ χθες το απόγευμα διασώθηκε ακόμα ένας. Κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωσίβιο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των μεταναστών δεν σταμάτησαν, ενώ το πρωί θα επιχειρήσει και ένα αεροσκάφος του Λιμενικού.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο του Λιμενικού Σώματος.

Πηγή: newsbeast.gr