Ποσό επιχορήγησης συνολικού ύψους 3.467.069,03 ευρώ πιστώνεται σήμερα, Τετάρτη, από το υπουργείο Οικονομικών σε 672 δικαιούχους του ειδικού καθεστώτος ενίσχυσης επιχειρήσεων στους δήμους Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας ;Aννας και Ιστιαίας- Αιδηψού της Βόρειας Εύβοιας.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού και των οποίων οι οικονομικές απώλειες επιτάθηκαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι επιχειρήσεις-δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο myAADE (myaade.gov.gr) έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας. Προοπτικά, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται, θα ακολουθήσουν νέες πληρωμές το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η επιχορήγηση καταβάλλεται σύμφωνα με τους όρους της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «Προσωρινό πλαίσιο» (COVID-19), κατόπιν έγκρισης του καθεστώτος από την Επιτροπή στην οποία και έχει κοινοποιηθεί. Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της ενίσχυσης καθορίζονται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 157866ΕΞ2021/9.12.2021 (ΦΕΚ 5712/Β/9-12-2021).

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για ένταξη στο ειδικό καθεστώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ (aade.gr/mybusinesssupport) έως τις 14 Ιανουαρίου 2022.

Πηγή: newsbeast.gr