Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σε παιδική χαρά των Εξαρχείων το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν μία καγκελόπορτα έπεσε πάνω σε 5χρονο, με το παιδί να έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο με τραύματα σε πόδια και χέρια.

Στο Newsbeast μίλησε για το ατύχημα η Δάφνη Σινάνη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου Αθηνών, η οποία είναι κάτοικος της περιοχής και μητέρα δύο παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παιδική χαρά.

«Το περιστατικό συνέβη στο σχόλασμα στη 13:15 περίπου, ώρα υψηλής αιχμής για αυτή την παιδική χαρά. Ξαφνικά η πόρτα έπεσε πάνω σε ένα παιδί 5 χρονών και το καταπλάκωσε. Πρόκειται για μια βαριά σιδερένια πόρτα. Δίπλα από το αγοράκι που πηγαίνει προνήπιο περνούσε εκείνη τη στιγμή ένα κοριτσάκι που από καθαρή τύχη δεν καταπλακώθηκε και αυτό», ανέφερε αρχικά η κα. Σινάνη.

Στη συνέχεια περιγράφει πως «ακούστηκε ένα πολύ δυνατό μπαμ και βγήκαν και δύο δάσκαλοι από το σχολείο και ήρθαν στο σημείο. Μαζί με άλλους γονείς απεγκλώβισαν το αγοράκι που ήταν μες στα αίματα. Θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί. Το παιδάκι πήγε στο νοσοκομείο και μέχρι τώρα ξέρουμε ότι έχει κατάγματα σε χέρια και πόδια».

Η πόρτα που καταπλάκωσε 5χρονο

«Χρειάστηκαν 6 άνδρες για να σηκώσουν την πόρτα»

Η μάρτυρας του περιστατικού είπε επίσης: «Στο σημείο ήρθε η αστυνομία και πήρε καταθέσεις. Ήρθαν και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων για να σηκώσουν την πόρτα. Χρειάστηκαν 6 άνδρες για να την σηκώσουν.

Οι εργαζόμενοι έκαναν μια πρόχειρη ηλεκτροκόλληση στα εναπομείναντα φύλλα και έφυγαν με την πόρτα. Οι γονείς της γειτονιάς και του σχολείου σκεφτόμαστε τώρα τις νομικές κινήσεις που θα κάνουμε για αυτό το φοβερά απαράδεκτο γεγονός».

Η πόρτα στην παιδική χαρά

Πηγή: newsbeast.gr