Υπό πλήρη μυστικότητα θα διεξαχθούν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που θα ερευνήσει την πολυσυζητημένη υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να μην δημοσιοποιούνται τα πρακτικά των όσων θα ειπωθούν.

Κατά πληροφορίες, με τις ψήφους των μελών της Νέας Δημοκρατίας και του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου, αποφασίστηκε, όχι μόνο να μη διανέμονται πρακτικά των συνεδριάσεων στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αλλά ούτε καν στους βουλευτές – μέλη της Επιτροπής ώστε να μην τα διαρρεύσει κάποιος από αυτούς στους δημοσιογράφους.

Όποιος βουλευτής της Επιτροπής το επιθυμεί να έχει πρόσβαση στα πρακτικά πηγαίνοντας στην ειδική αίθουσα του Κοινοβουλίου που θα κρατούνται και θα φυλάσσονται.

Παράλληλα φέρεται να υπήρξε κόντρα μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε σχέση με το πώς θα γίνει και εάν μπορεί να γίνει κλήτευση και κατάθεση στελεχών της ΕΥΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκόπελος, φέρεται να είναι το εάν ο Πρωθυπουργός που έχει πλέον την αρμοδιότητα της ΕΥΠ, δώσει ή όχι τη σχετική άδεια που προβλέπει το άρθρου 14 παρ. 4 του Ν. 3649/2008, και αναφέρει ότι: «Το προσωπικό της ΕΥΠ δεν επιτρέπεται να καταθέτει ως μάρτυρας στα δικαστήρια ή ενώπιον άλλης αρχής για ό,τι αναφέρεται σε θέματα, πληροφορίες, γεγονότα ή πρόσωπα που αφορούν την Υπηρεσία, χωρίς προηγούμενη έγκριση του Υπουργού Εσωτερικών (τότε ήταν η ΕΥΠ στην αρμοδιότητά του και μετά την έχει ο Πρωθυπουργός με τον νόμο) με την επιφύλαξη των διατάξεων του ν. 3115/2003». Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει ζητήσει από τις 2 Σεπτεμβρίου από τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει προσωπικά τη θεσμική πρωτοβουλία για την «άρση του απορρήτου» βάσει του άρθρου 14 παρ. 4 ν. 3649/2008.

Πηγή: newsbeast.gr