Έξι άνθρωποι δολοφονήθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε από πυροβολισμούς σε υποβαθμισμένο προάστιο της Ντέρμπαν, πόλης όπου βρίσκεται μεγάλο λιμάνι της Νότιας Αφρικής, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η επίθεση διαπράχθηκε το βράδυ της Παρασκευής (σ.σ. στις 22:30 ώρα Ελλάδας), σε σπίτι όπου βρίσκονταν επτά άνδρες στο προάστιο Κλέρμοντ, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της επαρχίας ΚουαΖούλου-Νατάλ. Οι δράστες έκαναν την εμφάνισή τους και άνοιξαν πυρ απροσδόκητα, ανέφερε η αστυνομία.

«Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες κι άλλος ένας τραυματίστηκε», κατά την ίδια πηγή, η οποία δεν έκανε δημόσια καμία εικασία για τα αίτια της σφαγής.

Διενεργείται έρευνα για ανθρωποκτονίες κατά συρροή και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η αστυνομία κάλεσε όποιον ήταν αυτόπτης μάρτυρας ή γνωρίζει κάτι για την υπόθεση να επικοινωνήσει μαζί της.

«Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τόσο βάρβαρες δολοφονίες», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία, ο υποστράτηγος Νσλάνσλα Εμκουανάζι.

Στη Νότια Αφρική διαπράττονται κάπου 70 δολοφονίες την ημέρα, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επίσημες στατιστικές, που δημοσιοποιήθηκαν τον Οκτώβριο. Ο δείκτης εγκληματικότητας στη χώρα συγκαταλέγεται στους υψηλότερους στον κόσμο.

Πηγή: newsbeast.gr