Τρεις αστυνομικοί του Άρκανσο απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους και σε βάρος τους διεξάγεται έρευνα μετά το εξοργιστικό βίντεο που καταγράφηκε από περαστικούς και τους δείχνουν να κλωτσούν και να γρονθοκοπούν έναν ύποπτο στη διάρκεια μιας σύλληψης το περασμένο Σάββατο.

ΟΙ δύο είναι αστυνομικοί στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Κρόφορντ και ο τρίτος στο αστυνομικό τμήμα Μάλμπερι, όπως έγινε γνωστό από τις Αρχές.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media φαίνονται οι αστυνομικοί να κρατούν στο έδαφος με τη βία ένα άτομο και να το γρονθοκοπούν το πρόσωπο, κλωτσώντας το ταυτόχρονα στο πλάι και στην πλάτη.

Μια γυναίκα που δεν φαίνεται στο βίντεο ακούγεται να λέει: «Μην τον χτυπάτε. Χρειάζεται φάρμακα». Ο ένας αστυνομικός απαντά: «Κάνε πίσω γα@@@@», ενώ ένας άλλος τη διατάσσει να μπει στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με το CNN.

Το άτομο που ανάρτησε το βίντεο ανέφερε πως η αδερφή του ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού στο Μάλμπερι.

Ο ύποπτος αναζητείτο επειδή φέρεται να είχε απειλήσει έναν υπάλληλο σε βενζινάδικο σε γειτονική πόλη. Όταν εντοπίστηκε, σύμφωνα με τον σερίφη Τζίμη Νταμάντε, ο άντρας ήταν αρχικά συνεργάσιμος όμως προσπάθησε στη συνέχεια να επιτεθεί στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα όσα καταγράφηκαν στο βίντεο.

Ο σερίφης της κομητείας Κρόφορντ είπε επίσης ότι ο ύποπτος εξετάστηκε σε νοσοκομείο και οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στη διάρκεια του περιστατικού.

Ο ύποπτος είναι ο 27χρονος Randal Worcester και κρατείται με εγγύηση 15.000 δολαρίων.

Πηγή: newsbeast.gr