Έτοιμος για το ματς με τη Γρανάδα, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, είναι ο ΠΑΟΚ, όπως είπε ο Αμπέλ Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος προπονητής φέρεται να είναι ο πρώτος στόχος της Παλμέιρας, σύμφωνα με όσα γράφουν στη Βραζιλία, αλλά στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με την ισπανική ομάδα δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτό το θέμα και εστίασε στο παιχνίδι της Πέμπτης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φερέιρα…

Για το πως βλέπει τη Γρανάδα και ποια είναι τα όπλα της ισπανικής ομάδας: «Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα πολύ δυνατή που έχει μεγαλώσει μέσα σε μια τριετία, έχει κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Αποτελεί την απόδειξη μιας ομάδας με λίγους πόρους, αλλά με στόχευση, έχει καταφέρει να πετύχει πάρα πολλά. Είναι μια επιθετική ομάδα, με κάθετο και άμεσο παιχνίδι. Μια ομάδα ανταγωνιστική που δύσκολα δέχεται γκολ, που κυνηγάει πολύ την πλάτη της αντίπαλης άμυνας με κάθετες κινήσεις, από την πλευρά μας έχουμε έρθει για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα έχει περισσότερες πιθανότητες κόντρα σε μια ομάδα, όπως η Γρανάδα, που δε θα περιμένει και θα δώσει χώρους: «Κατά την άποψη μου μέχρι τώρα η απόδοσή μας είναι καλή, σε κάποιους αγώνες η επιθετική απόδοσή μας ίσως να έπρεπε να είναι καλύτερη. Θα δούμε ένα ανοικτό παιχνίδι με δύο ομάδες που θα κυνηγήσουν τη νίκη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Κάποιες στιγμές θα πρέπει να αμυνθούμε, κάποιες άλλες να βγούμε στην επίθεση. Γενικά, περιμένω ένα ισορροπημένο παιχνίδι που στο τέλος θα κριθεί από τις λεπτομέρειες».

Για τη μέχρι τώρα συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Αυτό που μας αφήνει αισιόδοξους είναι ότι η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες. Σίγουρα καταλαβαίνω ότι στο τέλος της ημέρας τα αποτελέσματα μετράνε. Όμως η γενική εικόνα δεν εξαρτάται από το αν κερδίσαμε την Μπενφίκα και φέραμε ισοπαλία με την Ομόνοια. Πρέπει να πιστέψουμε στη δουλειά που γίνεται, στους παίκτες, στον προπονητή και να ενώσουμε όλη αυτή την εικόνα που έχουμε σαν σύνολο με τα αποτελέσματα».

Πηγή: newsbeast.gr