Για 337.500 ευρώ πουλήθηκε σε δημοπρασία εμβληματική Ferrari από την καλτ κλασική ταινία «Ferris Bueller’s Day Off» παρόλο που δεν μπορεί να οδηγηθεί.

Το αντίγραφο της Ferrari 250 GT California χρησιμοποιήθηκε στη σκηνή, στην οποία ο Κάμερον Φράι (που τον υποδύεται ο Άλαν Ρακ) πετά το όχημα του πατέρα του από το παράθυρο του γκαράζ στο κοντινό δάσος.

Μία γνήσια California Spyder Ferrari είναι ένα από τα πιο περιζήτητα κλασικά αυτοκίνητα και πωλείται πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια, γι αυτό οι παραγωγοί επέλεξαν να αναθέσουν στη Modena Design & Development να κάνει τρία εξαιρετικά λεπτομερή αντίγραφα για την ταινία του 1986.

«Αυτό το “τρακαρισμένο αυτοκίνητο” κατασκευάστηκε και χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για αυτήν την αξέχαστη σκηνή καθώς εκσφενδονίστηκε προς τα πίσω μέσα από τζάμι του γκαράζ του πατέρα του Κάμερον και προσγειώθηκε στο έδαφος» ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών Heritage Auctions με έδρα το Ντάλας στην ιστοσελίδα του. «Αυτό το “αυτοκίνητο” είναι αντικείμενο από το σκηνικό και δεν λειτουργεί. Δεν υπάρχει κινητήρας ή σύστημα μετάδοσης κίνησης» επιβεβαίωσε ο Heritage Auctions.

Στην ίδια δημοπρασία το πουλόβερ με σχέδια που φορούσε ο πρωταγωνιστής Μάθιου Μπρόντερικ πωλήθηκε 143.770 δολάρια.

Πηγή: newsbeast.gr