Εξελίξεις και στο ποδόσφαιρο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς η FIFA και η UEFA αποφάσισαν να αποβάλουν από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις τις ρωσικές ομάδες, όπως και την εθνική Ρωσίας.

Στην κοινή ανακοίνωση UEFA και FIFA αναφέρονται τα εξής: Μετά τις αρχικές αποφάσεις που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, οι οποίες προέβλεπαν την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων, η FIFA και η UEFA αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, είτε εθνικές αντιπροσωπευτικές ομάδες είτε ομάδες συλλόγων, θα ανασταλούν από τη συμμετοχή και στα δύο Οι διοργανώσεις της FIFA και της UEFA μέχρι νεωτέρας.

Αυτές οι αποφάσεις εγκρίθηκαν σήμερα από το Προεδρείο του Συμβουλίου της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, αντίστοιχα τα ανώτατα όργανα λήψης αποφάσεων και των δύο θεσμών για τέτοια επείγοντα θέματα.

Το ποδόσφαιρο είναι πλήρως ενωμένο εδώ και σε πλήρη αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους που πλήττονται στην Ουκρανία. Και οι δύο Πρόεδροι ελπίζουν ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωθεί σημαντικά και γρήγορα, ώστε το ποδόσφαιρο να μπορέσει και πάλι να αποτελέσει φορέα ενότητας και ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων.

Παράλληλα η UEFA ακύρωσε τη συμφωνία χορηγίας της, με τη ρωσική ενεργειακή εταιρεία Gazpromκαι σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η UEFA αποφάσισε σήμερα να τερματίσει τη συνεργασία της με την Gazprom σε όλες τις διοργανώσεις. Η απόφαση ισχύει άμεσα και καλύπτει όλες τις υπάρχουσες συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων των UEFA Champions League, των εθνικών διοργανώσεων της UEFA και του UEFA EURO 2024».

Σημειώνεται πως η συμφωνία χορηγίας τέθηκε σε ισχύ από το 2012 και έχει αναφερθεί ότι αποφέρει ετησίως περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ στην UEFA.

Πηγή: newsbeast.gr