Στην αναθεώρηση του τραγικού απολογισμού από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Νάλγκε προχώρησε η κυβέρνηση των Φιλιππίνων, σημειώνοντας ότι οι νεκροί είναι 45 κι όχι 72 όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της χώρας παραδέχθηκαν πως τα συνεργεία διάσωσης που είχαν σταλεί την Παρασκευή, στο νότιο τμήμα της χώρας, που επλήγη από τις πλημμύρες, έκαναν λάθη στους απολογισμούς τους με αποτέλεσμα να υπολογιστούν δύο φορές ορισμένοι θάνατοι.

«Όταν λάβαμε τους απολογισμούς στις 06:00 σήμερα (Σάββατο), αντιληφθήκαμε πως υπήρχαν σε αυτούς 40 θάνατοι, 31 τραυματίες και 15 αγνοούμενοι», δήλωσε ο Ναγκίμπ Σιναρίμπο, εκπρόσωπος και επικεφαλής της πολιτικής προστασίας για το νότιο τμήμα της χώρας.

Άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αλλού στη χώρα, διευκρίνισε ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, με αποτέλεσμα ο νέος απολογισμός να ανέρχεται σε 45 νεκρούς.

Προηγούμενος λανθασμένος απολογισμός έκανε λόγο για 72 νεκρούς, 14 αγνοούμενους και 33 τραυματίες.

Η Νάλγκε, που αναμενόταν από την Πέμπτη, έπληξε τελικά σήμερα την αυγή το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, τη Λουζόν, συνοδευόμενη από ανέμους έως 95 χλμ. την ώρα, μια ώρα αφότου έφθασε στο αραιοκατοικημένο νησί Καταντουάνες.

Πηγή: newsbeast.gr