Ο Φίλιππος Φόρτωμας, βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε για την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του. Ο πολιτικός νόσησε με κορονοϊό προτού προλάβει να κάνει την 3η δόση του εμβολίου και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Αν και πλέον δεν είναι διασωληνωμένος παραμένει στο νοσοκομείο και αποκάλυψε πως ακόμη χρειάζεται την παροχή οξυγόνου. Ο 40χρονος βουλευτής μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για την περιπέτεια που βιώνει.

«Κόλλησα κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή (19/12). Την Πέμπτη (23/12) είχα ένα self test έκανα που έδειξε ότι είχα τον ιό. Κυριακή (26/12) το βράδυ είχα δύσπνοια και βήχα πολύ πιο έντονο και την Δευτέρα (27/12) πρωί έκανα μία ακτινογραφία που έδειξε ότι είχα συμπτώματα στους δύο πνεύμονες. Έκανα την εισαγωγή από εκεί και μετά έκατσα δύο μέρες και διασωληνώθηκα στην ΜΕΘ».

«Παίρνω αντιβίωση και φάρμακα»

Ο Φίλιππος Φόρτωμας, πολύ γρήγορα παρουσίασε βελτίωση με το οξυγόνο να επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα. Οι γιατροί αποφάσισαν ουσιαστικά μέσα σε δύο μέρες να τον αποσωληνώσουν. Ωστόσο, υποστηρίζει πως έχει δρόμο μπροστά του.

«Η διασωλήνωση με έχει πάει πολύ πίσω οπότε αυτό θέλει σιγά σιγά αποκατάσταση. Είμαι ακόμα με το οξυγόνο, παίρνω ακόμα αντιβίωση και φάρμακα. Οπότε κάνω κάποιες κινήσεις σηκώνομαι σιγά σιγά αλλά δεν έχω πλήρη αποκατάσταση και αντιμετωπίζουμε την κάθε μέρα βήμα – βήμα. Η αδυναμία είναι κυρίως γιατί μιλάμε για μία καταστολή πλήρη του οργανισμού».

Επί του παρόντος προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς, όπως λέει, στην δική του περίπτωση, το εμβόλιο υπήρξε αποδεδειγμένα, η σωτηρία του. «Ήταν μία δύσκολη περιπέτεια της υγείας μου και η αποκατάσταση είναι σημαντική αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι είχα κάνει το εμβόλιο. Είχα κάνει και τις δύο δόσεις, AstraZeneca. To εμβόλιο που είναι το μοναδικό όπλο το οποίο διαθέτει η επιστήμη για τον κορονοϊό, το οποίο προστατεύει ακόμα και εμένα σε αυτή τη φάση που βρίσκομαι, με προφύλαξε ώστε να μην διασωληνωθώ πολλές περισσότερες ημέρες, από περισσότερες επιπλοκές».

Πηγή: newsbeast.gr