Αύριο η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναμένεται να συζητήσει την υπ’ αριθμ. 822/22 απόφαση του τμήματος, βάσει της οποίας απαγορεύεται στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) να διενεργούν πλειστηριασμούς για δάνεια που έχουν μεταβιβαστεί από τις τράπεζες με το Ν.3156/2003.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συντονιστής ΕΠΕΚΕ και Υπεύθυνος του Χρηματοπιστωτικού Τομέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, εκφράζει την ελπίδα «η ολομέλεια του Αρείου Πάγου να μην διαπράξει αυτό που δεν τόλμησε η δεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να ανατρέψει δηλαδή την απόφαση του τμήματος η οποία βάζει εμπόδια στους servicers να προχωράνε σε πλειστηριασμούς. Θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτό δεν είναι ένα απλό «τυπικό νομικό» θέμα όπως παρουσιάζεται, αλλά αντίθετα, η τυχόν ανατροπή του ανοίγει διάπλατα το δρόμο στους πλειστηριασμούς 700.000 ακινήτων που βρίσκονται στα χέρια των servicers».

Και συνεχίζει: «Πιστεύουμε ότι η ολομέλεια του Αρείου Πάγου αν θέλει να ανταποκριθεί στον κοινωνικό της ρόλο, θα συμμεριστεί την αγωνία χιλιάδων αδύναμων δανειοληπτών, να μην χάσουν τη μοναδική τους κατοικία και με την απόφαση της να κόψει το δρόμο στους εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς. Παράλληλα θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση με την υποστήριξη του κράτους και με «διευκολύνσεις» των τραπεζών να αρχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις του δανείου τους».

Πηγή: newsbeast.gr