Με αφορμή τη νέα απαγόρευση συναθροίσεων την ημέρα μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο σχολίασε πως η κυβέρνηση δεν διδάχτηκε τίποτα από ότι έγινε την ημέρα του Πολυτεχνείου διότι θεωρεί ότι με τον αυταρχισμό μπορεί να επιβάλλει περιορισμό των αντιδράσεων στις πολιτικές που εφαρμόζει.

«Πρόκειται για τραγικό λάθος της κυβέρνησης που όμως συνάδει με τον πυρήνα της ιδεολογικής φυσιογνωμίας της δεξιάς που έχει και κάποια ακροδεξιά χαρακτηριστικά στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε και στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρας μας λέγοντας πως «η κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί αποτελεσματικά την πανδημία γιατί έχει αλλεργία σε οτιδήποτε δημόσιο, είτε στο δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, είτε στο κοινωνικό κράτος» προσθέτοντας πως είναι «μεγάλες οι κυβερνητικές ευθύνες στη διπλή καταγραφή των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ. Χρειαζόμαστε επιστημονική αξιόπιστη καταγραφή των κρουσμάτων, με γεωγραφική αντιπροσωπευτικότητα. Υπήρξε ανευθυνότητα και προχειρότητα στο άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, όπου δεν καταγράφηκε πραγματική εικόνα των κρουσμάτων».

Κάνοντας έναν απολογισμό στα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός είπε πως «το Μάρτιο του 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την προστασία της 1ης κατοικίας μέχρι 250 χιλιάδες ευρώ και δημιούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα για να μπορούν τα νοικοκυριά να πληρώνουν τη δόση του δανείου με κρατική ενίσχυση, που θα έφτανε τα 200 εκατ. ευρώ το χρόνο. Η επιδότηση της δόσης μεγάλωνε και μπορούσε να φτάσει το 90%, όσο πιο αδύναμο ήταν το νοικοκυριό. Στην πλατφόρμα μπορούσαν να μπουν όσοι χρωστούσαν έως 130 χιλιάδες ευρώ και αυτοί ήταν περίπου 300 χιλιάδες με βάση τα στοιχεία που έλαβα από την Ένωση Τραπεζών. Η πλατφόρμα ολοκληρώθηκε την 1η Ιουλίου και αμέσως μετά έγιναν εκλογές. Επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε προστασία της κύριας κατοικίας και μάλιστα στην πλατφόρμα μπορούσαν να μπουν για πρώτη φορά, μετά από μεγάλη επιμονή, επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες. Κανένας πλειστηριασμός δεν έγινε στην πρώτη κατοικία».

Ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα Μέσα Επικοινωνίας δεν παρέχουν αντικειμενική ενημέρωση στους πολίτες. Δεν προβάλλουν όσο οφείλουν κατά το Σύνταγμα το λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό ζητήσαμε την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος της πληροφόρησης που προβάλλουν τα ΜΜΕ. Δεν υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση και αυτό θίγει έντονα τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Τέλος αναφέρθηκε στην συγκρότηση ενός κοινού μετώπου όλων των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας υποστηρίζοντας πως  «ο ανοικτός και ειλικρινής διάλογος με τον κόσμο θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την συγκρότηση ενός Αριστερού και Προοδευτικού μετώπου που θα αντιπαρατεθεί στη δεξιά και τις πολιτικές της. Έτσι θα δημιουργηθεί μέσα στην κοινωνία μια μεγάλη δημοκρατική συμμαχία, σε αυτήν κατά τη γνώμη μου έχουν θέση όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις και κόμματα με την προϋπόθεση ότι θα σπάσει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο κάποιων με τη Δεξιά».

Πηγή: newsbeast.gr