«Πριν από μια εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ, προσπάθησε να πείσει, ότι όταν κλήθηκε η κυβέρνησή του να αντιμετωπίσει πολλές κρίσεις, όπως εθνικές απειλές,  φυσικές καταστροφές, την πανδημία, όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά τις «νίκησε» κιόλας. Ειρωνεία ή θράσος; Διαλέξτε. Όταν η Ελληνική κοινωνία ζει με το φόβο των συνεχών μεταλλάξεων του ιού, σε μια πανδημία με τραγικές επιπτώσεις στο κοινωνικό, οικονομικό και ατομικό επίπεδο, έχουμε μια κυβέρνηση που αποδεικνύεται ανίκανη να την αντιμετωπίσει, κι επιτείνει αυτή την καταστροφή, γιατί και η ιδεολογία και οι πολιτικές της επιλογές, την οδηγούν να επιμένει στην άρνησή της να ενισχύσει ουσιαστικά το ΕΣΥ» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2022.

Όπως είπε ο πρώην υπουργός, «η ενίσχυση του ΕΣΥ σημαίνει αναβάθμιση των νοσοκομείων με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού και ουσιαστική αύξηση των ΜΕΘ, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες και να μην διασωληνώνονται οι άνθρωποι εκτός ΜΕΘ. Θα πρέπει να αρθούν οι περιφερειακές ανισότητες στην υγεία και την περίθαλψη που αποτελούν το βασικό παράγοντα πολλών απωλειών εντός κι εκτός ΜΕΘ. Ενίσχυση του ΕΣΥ σημαίνει, πρωτοβάθμια περίθαλψη όπου ο οικογενειακός γιατρός θα υπάρχει σε όλη τη χώρα, για να φροντίζει τον καθένα και την καθεμία. Που θα τους περιθάλπει με ό,τι χρειάζεται, για να υπάρχει και αποφόρτιση των νοσοκομείων και θα παραπέμπει όταν πρέπει στα νοσοκομεία, ώστε να μην φτάνουν εκεί οι άνθρωποι σε προχωρημένο στάδιο της αρρώστιας, με αποτέλεσμα την πολύ δύσκολη αντιμετώπισή της».

Βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις σε θανάτους ανά εκατομμύριο πολίτες

Κατά τον ίδιο, «οι αριθμοί αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Με περισσότερους από 19, 5 χιλ. νεκρούς, είμαστε στις πρώτες θέσεις σε θανάτους ανά εκατομμύριο πολίτες. Έχουμε πάνω από 700 ανθρώπους καθημερινά διασωληνωμένους, εκ των οποίων πάνω από 150 εκτός ΜΕΘ. Έχουμε χαμηλό επίπεδο εμβολιασμένων, γύρω στο 65%, και ταυτόχρονα με περίθαλψη χωρίς μονοκλωνικά αντισώματα για πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές αγωγές. Σ’ αυτή τη σκληρή πραγματικότητα, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής σας, οφείλετε  να είστε πιο σεμνοί. Γιατί εσείς δεν ακούγατε τις καθημερινές εκκλήσεις των γιατρών και υγειονομικών πρώτης γραμμής, αλλά και του συνόλου της αντιπολίτευσης. Πόσο μάλλον σήμερα που οι εγκληματικές παραλείψεις της κυβέρνησής σας, αποτυπώθηκαν με τραγικό τρόπο στην μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα.

Πρόκειται σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη «για μια μελέτη που είναι κόλαφος για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος ισχυριζόταν στη Βουλή πως δεν υπάρχουν ενδείξεις που να δείχνουν ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα και ζητούσε από μας να φέρουμε μελέτες. Και τις έφερε ο κ. Τσιόρδας τελικά. Και σήμερα που η χώρα βρίσκεται σ’ αυτή την τραγική θέση, στον προϋπολογισμό προβλέπονται περικοπές δαπανών στον τομέα της Υγείας. Η χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας από τον Τακτικό Προϋπολογισμό μειώνεται κατά 820 εκατ. ευρώ».

Οι συνταξιούχοι είναι οι μεγάλοι εξαπατημένοι της κυβέρνησης

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό επεσήμανε ότι «δεν προβλέπεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα και που θα συνεχίσει να τη σαρώνει, γιατί το φαινόμενο δεν είναι παροδικό. Την ίδια ώρα δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση των εισοδημάτων χιλιάδων νοικοκυριών, όταν σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, περισσότερο από το 25% των πολιτών της χώρας μας βρίσκεται αντιμέτωπο με το φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Αυτή την ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται σθεναρά να ενισχύσει τον κόσμο της εργασίας, αφού δεν αυξάνει τον κατώτατο μισθό, παρά μόνο με μισό ευρώ την ημέρα κι όχι σε 800€ το μήνα, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Στους συνταξιούχους που είναι οι μεγάλοι εξαπατημένοι της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αφού τους καταργήσατε την 13η μόνιμη σύνταξη που αφορούσε κλιμακωτά το σύνολο των συνταξιούχων και είχε συνολικό ύψος 900 εκ. ευρώ, τους δίνετε για τις γιορτές ένα δώρο εξαπάτησης 250€ και συνολικού ύψους μόνο 200 εκ. ευρώ.

Η δε νέα γενιά καταδικάζεται σε ένα αβέβαιο μέλλον φθηνής ελαστικής εργασίας και μεγάλης εργασιακής ανασφάλειας. Ψηφίσατε, από τον Ιούλιο του 2019, αντεργατικούς νόμους που καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, το βάσιμο λόγο απόλυσης, το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία. Καταργήσατε το 8ωρο, επιβάλλατε 10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή,  ξεπουλάτε την επικουρική ασφάλιση, διαλύετε τον ΕΦΚΑ. Τέλος η ενεργοποίηση του πτωχευτικού νόμου, που εσείς φέρατε, ρευστοποιεί τις περιουσίες και αρπάζει την πρώτη κατοικία των φτωχών και αδυνάμων μετατρέποντάς τους από ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές».

Έκλεισε δε την ομιλία του στη Βουλή λέγοντας πως «η Ελλάδα στα χέρια του κ. Μητσοτάκη είναι μια παραδομένη χώρα στα ιδιωτικά συμφέροντα. Θέλετε μια χώρα για τους πολύ λίγους κι όχι για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Κι αυτά υλοποιεί ο προϋπολογισμός που φέρνετε.  Γι’ αυτό τον καταψηφίζουμε και μαζί μ’ αυτόν και την κυβέρνησή σας. Και όπου να’ ναι το ίδιο θα κάνει κι ο ελληνικός λαός».

Πηγή: newsbeast.gr