«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η ακρίβεια έχει μειώσει κατά 40% την αγοραστική δύναμη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφία, που τα χρέη στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία πλησιάζουν τα 150 δισεκατομμύρια ευρώ και που τα «κόκκινα δάνεια» παραμένουν σε θεόρατα ύψη και η άρνηση αντιμετώπισης του προβλήματος με κοινωνική ευαισθησία, οδηγεί σε χιλιάδες πλειστηριασμούς με αποτέλεσμα δανειολήπτες να χάνουν ακόμα και την κύρια κατοικία τους» τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τον Χρηματοπιστωτικό τομέα.

«Αυτή την περίοδο, συνεχίζει ο πρώην υπουργός, οι τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια, με συνέπεια οι μηνιαίες δόσεις των δανείων που επιβάλλονται από τις ίδιες, funds και servicers, να αυξάνονται σημαντικά, καθιστώντας την πληρωμή τους πολλές φορές αδύνατη, δημιουργώντας μια νέα γενιά κόκκινων δανείων».

Και καταλήγει: «Αυτή η ανάλγητη πολιτική πρέπει να ανατραπεί και ο μόνος τρόπος είναι να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ και να αναλάβει κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».

Πηγή: newsbeast.gr