Την βεβαιότητα του για την συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, εκφράζει σε συνέντευξη του στην κυριακάτικη εφημερίδα One Voice ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο πρώην υπουργός αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί πολύ προσεκτικά τις προτάσεις του στα μείζονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως το ιδιωτικό χρέος. Συγκεκριμένα προτείνει «αυτοί που χρωστάνε στο δημόσιο, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία να αρχίσουν να πληρώνουν με ρύθμιση σε δόσεις και να κουρευτούν οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, καθώς και όπου απαιτείται, με κοινωνικά κριτήρια, να κουρευτεί ακόμη και το κεφάλαιο. Ταυτόχρονα να επανέλθουν οι 120 δόσεις, ακόμη και επιδότηση από το κράτος, όπου απαιτείται. Αυτό είναι ένα κρίσιμο θέμα που όχι μόνο θα διευκολύνει τον κόσμο αλλά θα λειτουργήσει και ως μοχλός εκκίνησης της αγορά και της ελληνική οικονομίας».

Σχετικά με το κρίσιμο θέμα των πλειστηριασμών, ο Αλέκος Φλαμπουράρης τονίζει στη συνέντευξη του, «πως σήμερα περίπου 700 χιλιάδες ακίνητα βρίσκονται στα χέρια των funds. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα εις βάρος κυρίως των ασθενέστερων στρωμάτων» και με έμφαση αναφέρει ότι «επιβάλλεται να υπάρξει έλεγχος στην πολιτική που ακολουθούν οι τράπεζες. Όταν πουλάς ένα δάνειο πχ στο 30% της αξίας του, να είσαι υποχρεωμένος να κάνεις ανάλογη πρόταση και στον δανειολήπτη».

 Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των υποκλοπών, αναφέρει ότι «η υπόθεση των παρακολουθήσεων μέσω του ενιαίου κέντρου ΕΥΠ – pretador μας αποκαλύπτει πως το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη επεδίωξε να έχει υπό τον έλεγχο του το πολιτικό σύστημα της χώρας όπως και το κοινωνικό, το οικονομικό και το επιχειρηματικό, θίγοντας έτσι και την λειτουργία του πολιτεύματος, τις ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα και το να αισθάνεσαι ελεύθερος άνθρωπος, να μπορείς να μιλάς με το διπλανό σου χωρίς να σε παρακολουθούν».

Πηγή: newsbeast.gr