Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 25 Οκτωβρίου από τον αδόκητο θάνατο της εν ενεργεία προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Έτσι, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου αναμένεται να τελεστεί από την οικογένεια της εκλιπούσας το ετήσιο μνημόσυνο στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η Χαριλάου Τρικούπη ενόψει της θλιβερής επετείου προγραμματίζει μια σειρά από εκδηλώσεις μνήμης οι οποίες, όπως σημειώνουν οι γνωρίζοντες, δεν θα περιοριστούν μονάχα στο επίπεδο των αφιερωμάτων στα πεπραγμένα της αλλά και στο όραμα που είχε για μια σειρά από θέματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα και από τους συνεχιστές της.

Όπως μαθαίνουμε, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου το κόμμα ετοιμάζει ειδική εκδήλωση στην αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας στην οποία ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης θα παρουσιάζει μεταξύ άλλων και το πρόγραμμα για την Υγεία και το Κράτος Πρόνοιας, τομείς που είναι συνδεδεμένοι όχι μόνο με την τέως πρόεδρο αλλά και με τον πατέρα της και πρώην υπουργό, Γεώργιο Γεννηματά.

Θα έχει προηγηθεί το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου η δράση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που θα μεταφέρει μια κινητή μονάδα μαστογραφίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη προκειμένου όσες γυναίκες το επιθυμούν, να υποβληθούν σε δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο.

Να σημειωθεί τέλος ότι εκδήλωση μνήμης για τη Φώφη Γεννηματά προγραμματίζει και η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, στο οποίο υπηρέτησε με ήθος επί πολλά χρόνια τόσο ως βουλευτής όσο και ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής.

Πηγή: newsbeast.gr