Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τοποθετήθηκε για την υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται το όνομα της Εύας Καϊλή και ανέφερε ότι οι καταγγελίες που βγήκαν στη δημοσιότητα είναι άκρως ανησυχητικές.

Η πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε σε δημοσιογράφους και σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ανέφερε πως «οι καταγγελίες για διαφθορά σε βάρος της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι άκρως ανησυχητικές. Οι ισχυρισμοί είναι άκρως ανησυχητικοί, πολύ σοβαροί». Έτσι, πρότεινε τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα δεοντολογίας που θα καλύπτει τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Μάλιστα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ τόνισε ότι «είναι σε εξέλιξη μία διαδικασία. Βεβαίως, τα νέα είναι πολύ ανησυχητικά. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κάποια γεγονότα, τα οποία με ανησυχούν ως πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει κάτι ή κάποια αναφορά σε βάρος οποιουδήποτε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης ή τις αντιπροσωπείες, ενώ ανέφερε πως «γίνονται ενέργειες από την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές. Πρέπει να ακολουθήσουμε αυτές τις ενέργειες».

Πηγή: newsbeast.gr