Σε ένα επεισοδιακό γκραν πρι του Μονακό, αφού άργησε να ξεκινήσει λόγω της δυνατής βροχής και στη συνέχεια διακόπηκε λόγω του ατυχήματος του Μικ Σουμάχερ, η Red Bull πανηγύρισε την 4η συνεχόμενη νίκη της, με τον Σέρχιο Πέρεζ να τερματίζει πρώτος και τον Σαρλ Λεκλέρ που ήταν στην pole position να παίρνει την 4η θέση λόγω της λανθασμένης στρατηγικής της Ferrari.

Ο αγώνας άρχισε με τους οδηγούς να διατηρούν τις θέσεις που είχαν πάρει στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου και με τον Λεκλέρ να επιχειρεί να ανοίξει τη διαφορά από τους υπόλοιπους. Με το πέρασμα του κάθε γύρου, όμως, η πίστα στέγνωνε και οι οδηγοί θα έπρεπε να μπουν στα pit για να αλλάξουν ξανά ελαστικά. Και εκεί ήταν που κρίθηκε το γκραν πρι…

Η Ferrari κάλεσε και τους δύο οδηγούς, Λεκλέρ και Σάινθ, για αλλαγή ελαστικών στον ίδιο γύρο, με τον πρώτο να γίνεται έξαλλος αφού είχε κάνει pit stop μόλις λίγους γύρους πριν. Γεγονός που του στοίχισε, αφού μετά και την είσοδο των Red Bull για αλλαγη ελαστικών, είχε πέσει στην 4η θέση. Στην 1η ήταν ο Πέρεζ, στη 2η ο Σάινθ και στην 3η ο Φερστάπεν, με αυτή την 4άδα να μην αλλάζει μέχρι και το τέλος.

Ένα τέλος που ουσιαστικά ήταν προδιαγεγραμμένο μετά το ατύχημα του Σουμάχερ, αφού υπήρξε νέα διακοπή και όταν ο αγώνας άρχισε ξανά ο διαθέσιμος χρόνος που προβλέπουν οι κανονισμοί είχε αρχίσει να πιέζει, με τον Πέρεζ να αντέχει στην επίθεση του Σάινθ και να παίρνει τη νίκη.

Τα αποτελέσματα στο γκραν πρι του Μονακό…

Τα αποτελέσματα στο γκραν πρι του Μονακό

Πηγή: newsbeast.gr