Οι αγωνοδίκες της Formula 1 εξαίρεσαν τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes από την απαγόρευση που ισχύει για τους οδηγούς να φορούν κοσμήματα στο Grand Prix του Μπαχρέιν, με το οποίο «ανοίγει η αυλαία» της σεζόν, καθώς αποδέχθηκαν ότι κινδυνεύει με παραμόρφωση, εάν αφαιρεθεί το σκουλαρίκι που έχει στη μύτη του.

Η απαγόρευση κοσμημάτων στη διάρκεια ενός αγώνα έχει επιβληθεί για λόγους ασφαλείας και ορίζεται στον Διεθνή Αθλητικό Κώδικα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), αλλά δεν εφαρμόστηκε αυστηρά μέχρι πέρυσι, όταν έγινε θέμα στα πρωτοσέλιδα. Οι κανόνες αναφέρουν ότι «η χρήση κοσμημάτων με τη μορφή piercing στο σώμα ή μεταλλικών αλυσίδων στο λαιμό απαγορεύεται κατά τη διάρκεια του αγώνα και ως εκ τούτου μπορεί να ελεγχθεί πριν από την έναρξη».

Ο 38χρονος Χάμιλτον έχει εδώ και χρόνια ένα μόνιμο σκουλαρίκι στο αριστερό ρουθούνι, ενώ φωτογραφίες του Βρετανού στο Μπαχρέιν τον δείχνουν με ακόμη ένα στο δεξί. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής εξήγησε στο Grand Prix της Σιγκαπούρης τον περασμένο Οκτώβριο, όταν επίσης του δόθηκε εξαίρεση, ότι βγάζοντας το αριστερό σκουλαρίκι προκλήθηκε μόλυνση.

Πέραν αυτού, ο Βρετανός πιλότος είχε αντιδράσει με χιούμορ όταν είχε ανακοινωθεί αρχικά η απόφαση της απαγόρευσης των κοσμημάτων πηγαίνοντας σε συνέντευξη Τύπου με τρία ρολόγια, οκτώ δαχτυλίδια, πολλές αλυσίδες και δύο σκουλαρίκια.

Οι αγωνοδίκες στο Μπαχρέιν αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι συμβουλεύθηκαν τον ιατρικό εκπρόσωπο της FIA, ο οποίος εξέτασε τον Χάμιλτον και συμφώνησε με το αίτημα για συνέχιση της εξαίρεσης. «Έχουμε αποφασίσει να μην προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για παραμόρφωση με συχνές προσπάθειες αφαίρεσης» εξήγησαν οι αγωνοδίκες.

Σήμερα (4/3) διεξάγονται οι κατατακτήριες δοκιμές ενόψει του κυριακάτικου (5/3) πρώτου αγώνα της σεζόν και ο Χάμιλτον ελπίζει η Mercedes να εμφανιστεί ανταγωνιστική, παρόλο που τόσο εκείνος όσο και ο Τζορτζ Ράσελ αντιμετώπισαν προβλήματα με τα μονοθέσιά τους στις δοκιμές της περασμένης εβδομάδας, αλλά και στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής (3/3).

Πηγή: newsbeast.gr