Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ερεύνησε την εξαφάνιση ενός δύτη, του 46χρονου Μιχάλη Κοκολάκη στη Σαλαμίνα. Μια υπόθεση – γρίφος, με την κόρη του να κάνει έκκληση σε όποιον έχει πληροφορίες να βοηθήσει στην εύρεσή του.

Πρόσωπο από το οικογενειακό του περιβάλλον ανέφερε στην κάμερα της εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Mega, πως τον προειδοποίησαν να σταματήσει τις έρευνες. Ο κουνιάδος του, συγκεκριμένα, ανέφερε πως και άλλα μέλη της οικογένειας είχαν λάβει παρόμοια τηλεφωνήματα, όπου τους παρουσίαζαν κιόλας πως ο Μιχάλης Κοκολάκης ζούσε πλέον στα Χανιά και κρυβόταν.

«Ο γαμπρός μου με άλλους δύο είχαν πάει στη Σαλαμίνα. Πήγαν να δοκιμάσουν ένα καταδυτικό, έπεσε σε ένα σημείο και μετά δεν βγήκε. Τον έψαξαν και δεν τον βρήκαν. Ενημέρωσαν το λιμεναρχείο μετά από τρεις ώρες. Είχε δύο φιάλες ο Μιχάλης όταν βούτηξε. Το GPS ήταν κλειστό. Το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας μας ενημέρωσε στις 19 Ιουλίου το πρωί ότι χάθηκε ο Μιχάλης. Ο καπετάνιος μου είπε ότι δεν γνωρίζει τι έγινε», πρόσθεσε ο κουνιάδος του και συνέχισε: «Καταδύσεις έκανε περίπου 10 χρόνια, προσπαθώ να βοηθήσω την ανιψιά μου που είναι 17 χρονών, δική της κίνηση είναι να ψάξει, για να μην της μείνουν τα ερωτηματικά του τι έγινε». Οι συγγενείς του αγνοουμένου, υποστήριξαν πως κι ο καπετάνιος του σκάφους δεχόταν απειλές, κάτι που μετέπειτα φέρεται να αρνήθηκε.

Περαιτέρω, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, ο δύτης γνωρίστηκε με τον καπετάνιο του καταδυτικού σκάφους πριν από δύο χρόνια όταν έκαναν μαζί μια «ευαίσθητη» αποστολή στην Λιβύη για παράδοση σκαφών, όταν εκεί μαινόταν ο εμφύλιος πόλεμος. Μάλιστα, σύμφωνα με το «Φως στο Τούνελ» οι αρχές είναι ενημερωμένες για όλες τις λεπτομέρειες…

Ο καπετάνιος, δε, μετέφερε στην εκπομπή πως το σημείο όπου βούτηξε ο 46χρονος ήταν τυχαίο και πως όταν έπεσε στο νερό ήταν πλήρως εξοπλισμένος και είχε μαζί του μαχαίρι. Επιπλέον, ανέφερε πως δεν θυμόταν αν το GPS ήταν ενεργοποιημένο ή όχι, αλλά πως το παρέδωσε άμεσα στις αρχές.

Πηγή: newsbeast.gr