Καλύτερη είναι η είκονα από τη φωτιά που ξέσπασε στην Εύβοια, καθώς πλέον δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, με τις εστίες να είναι διάσπαρτες, με αποτέλεσμα οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχουν ενισχυθεί να έχουν ευκολότερο έργο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρες επέστρεψαν στη μάχη και τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν ένα Erickson για διαβροχή, ένα Bell214 και 2 AirTractors.

Η φωτιά πλέον καίει σε απόσταση από την κατοικημένη περιοχή και δεν φαίνεται να απειλούνται σπίτια.

Παρόλα αυτά, οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς το ανάγλυφο της περιοχής μπορεί να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή το προσωπικό όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας, ενώ όλη τη νύχτα επιχειρούσαν στην πυρκαγιά 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (εκ των οποίων 3 είναι Ε.ΜΟ.ΔΕ.) και 31 οχήματα. Συνδρομή και από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου, που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες σε κρίσιμα σημεία και να ανοίξουν διαβάσεις για να προσεγγίσουν περισσότερο τα πυροσβεστικά οχήματα τις εστίες της φωτιάς.

Παράλληλα, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ με εντολή του αρχηγού του ΠΣ, Αλέξιου Ράπανου μετέβη στην περιοχή προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά γύρω στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην περιοχή Γάια και Κρεμαστό Ευβοίας και λίγο πριν από τις 19.00 στάλθηκε μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό Κρεμαστός και να κατευθυνθούν προς το Τραχήλι.

Πηγή: newsbeast.gr