Στην πυρκαγιά, λόγω της αλλαγής των ανέμων (αυξήθηκαν τα μποφόρ – οι ριπές έφταναν και τα 11 μποφόρ) περίπου στις 01:00 της Τετάρτης (20/7) έσπασε το δυτικό μέτωπο προς Πεντέλη με συνέπεια να καούν και σπίτια. Σε πολλά σημεία έχει περάσει μέσα από κατοικημένες περιοχές.

Άλλο μέτωπο κατέβηκε προς Ανθούσα – Αττική οδό, έφτασε έξω από το Praktiker Ανθούσας, ουσιαστικά μέχρι τη Λεωφόρο Μαραθωνος. Δεν την έχει περάσει προς το παρόν τη Μαραθωνος.

Συνολικά έχουν σταλεί από 112 ένα προειδοποιητικό μήνυμα στην αρχή και 7 μηνύματα για εκκενώσεις σε Πεντέλη, Διώνη, Δαμασάρι, Ντράφι, Ανθούσα, Γέρακα, Πανόραμα Παλλήνης , Βούλα Πικερμιου, Νέα Παλληνη και Παλλήνη.

Στις 06:00 θα σηκωθούν τα εναέρια. Σε πρώτο κύκλο 8 εναέρια (5 ελικόπτερα -το ένα το συντονιστικό και 3 αεροσκάφη CL415) και σε δεύτερο αλλά 8.

Αυτή την ώρα επιχειρούν:

  • 75 οχήματα ΠΣ
  • 31 εθελοντικά οχήματα
  • 420 πυροσβέστες

Στο μεταξύ, στην περιοχή της Ανθούσας υπάρχουν κρίσιμες υποδομές ενέργειας, μεταφορών και επιχειρήσεις (ΔΕΠΑ, σταθμός Λεωφορείων, ΒΙΑΝΕΞ, Praktiker κα) οι οποίες έχουν διασφαλιστεί από τις δυνάμεις πυρόσβεσης γιατί περιέχουν και εύφλεκτα υλικά.

Πηγή: newsbeast.gr