Ένα συγκλονιστικό βίντεο ανέβασε ο Γρηγόρης Πετράκος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου και αντικρύζουμε την εικόνα που άφησε πίσω της η φωτιά έξω από το σπίτι του.

Συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Τρίτης (19/7) λίγο μετά τις 17.00 ξέσπασε φωτιά στην Πεντέλη, η οποία λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε ταχύτατα. Πυροσβέστες και κάτοικοι έζησαν μία εφιαλτική νύχτα σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη, Διώνη και Ντράφι.

Από το πρώτο φως της χθεσινής ημέρας (Τετάρτη 20/7) μέχρι και τώρα οι κάτοικοι όλων αυτών των περιοχών μετρούν τις πληγές τους μιας και τα σπίτια που έχουν καεί και οι υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και όχι μόνο δεν είναι λίγες. «To Ντράφι επλήγη βάναυσα», είπε ο Ευάγγελος Μπουρνούς και περιέγραψε τη φωτιά να περνάει από παντού. «Επειδή ο αέρας δυνάμωσε πέρασε από τους κήπους και τις αυλές στα σπίτια» πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Με νεότερη δε, ενημέρωση έγινε γνωστό ότι σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παραμένουν, ωστόσο, ισχυρές προκειμένου να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο. Στο σημείο παραμένουν σε επιφυλακή επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που έχουν διατεθεί από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας, η τοπική αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ, μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβεστών, εθελοντές των ομάδων Πολιτικής Προστασίας, η ΕΛ.ΑΣ. και το ΕΚΑΒ.

Στην περιοχή Ντράφι ζει και ο ερμηνευτής Γρηγόρης Πετράκος με την Θεοφανία Παπαθωμά και την οικογένειά τους, ο οποίος ανέβασε ένα βίντεο, όπου τον βλέπουμε αρκετά φορτισμένο, δείχνοντας την κατάσταση που επικρατεί έξω από το σπίτι του όπου τα πάντα έχουν γίνει στάχτη μετά το πέρασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Πηγή: newsbeast.gr