Αισιοδοξία επικράτησε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (20/7) στην περιοχή της Παλλήνης, με την κατάσβεση του βόρειου μετώπου της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη – πίσω από το γήπεδο της Ανθούσας – και τον μερικό έλεγχο του δεύτερου μετώπου στη ρεματιά, το οποίο αναζωπυρώνεται συνεχώς από τον στροβιλισμό του ανέμου, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Αθανάσιος Ζούτσος.

Ο κ. Ζούτσος εκφράζει την βεβαιότητα, ότι σύντομα θα τεθεί και αυτό υπό πλήρη έλεγχο, ενώ στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με εθελοντές και άνδρες του στρατού σε επιφυλακή.

Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχει η Πολιτική Προστασία του τοπικού δήμου, με ένα πυροσβεστικό όχημα, μια υδροφόρα, σκαπτικά μηχανήματα, άλλα οχήματα της πυροσβεστικής και των εθελοντών.

Αναφορικά με την φιλοξενία κατοίκων από την Ανθούσα, η οποία εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους νωρίς το απόγευμα, ο κ. Ζούτσος ενημερώνει ότι οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο δημαρχείο και το ΚΑΠΗ Γέρακα, όπου αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει λίγοι (καθώς επέστρεψαν στα σπίτια τους). Πολλοί δε, προσθέτει ο κ. Ζούτσος, παραμένουν στα αυτοκίνητά τους, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί σε ανοιχτούς χώρους στάθμευσης της πόλης, όπως στο γήπεδο και στα μεγάλα πολυκαταστήματα.

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός σύμβουλος της Ανθούσας, Γιάννης Σμέρος, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο της ΕΡΤ, υποστήριξε πως και σ’ εκείνη τη μεριά του μετώπου η φωτιά έχει περιοριστεί, αλλά εξέφρασε την ανησυχία του μήπως η φωτιά περάσει από τα όρια που έχει θέσει η πυροσβεστική και προς τη μεριά της Παλλήνης.

Πηγή: newsbeast.gr