Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή μετά τους υπαινιγμούς της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώς Φωτίου πως η υπόθεση των υποκλοπών υποκινείται από μεγαλοεπιχειρηματίες που δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διανέμει τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαπίστωση δηλώνοντας πως «μόλις ακυρώσατε την προπαγάνδα ότι εμείς δίνουμε χρήματα σε μεγάλους επιχειρηματίες. Μας είπατε ότι δεν είναι ευχαριστημένοι γιατί εμείς δίνουμε τα χρήματα στον κόσμο – και καλά κάνουμε».

Τι είπε η κ. Φωτίου

Ειδικότερα, η κ. Φωτίου μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου με το οποίο ενσωματώνεται στην ελληνική έννομη τάξη Οδηγία για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες είπε ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει επιδεινωθεί η θέση των ΑμεΑ, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι τα υπουργεία «μοιράζουν τα χρήματα» σε ημετέρους, με αποτέλεσμα μάλιστα τη δυσαρέσκεια επιχειρηματιών που σήμερα αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα των υποκλοπών «ένα παρά ένα».

«Όλο το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας πάτε να το διασπαθίσετε σε ημέτερους. Γι΄ αυτό το Ταμείο γίνονται όσα βλέπουμε αυτές τις ημέρες με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι ακριβώς στο πώς μοιράζετε το χρήμα, και σήμερα αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα, ένα παρά ένα, στις υποκλοπές. Διότι ακριβώς είσαστε οι άνθρωποι που το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με το πού πάνε τα 72 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ. Αυτή είναι η ιστορία των ημερών. Έχετε πείσει κανέναν; Πάμε σε εκλογές διότι από ό,τι φαίνεται δεν αντέχετε ούτε μέχρι τον Ιανουάριο» ήταν τα λόγια της.

Η απάντηση του Γεωργιάδη

Δράττοντας την ευκαιρία ο κ. Γεωργιάδης, απάντησε:

«Κυρία Φωτίου, μόλις επιβεβαιώσατε όλη τη χθεσινή ομιλία τού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική μας Επιτροπή. Και μόλις ακυρώσατε όλη την προπαγάνδα ότι εμείς κάναμε ένα Ταμείο Ανάκαμψης για τους μεγάλους επιχειρηματίες. Και τα δύο, ευχαριστούμε πολύ κυρία Φωτίου, τα ακυρώνετε με αυτό το επιχείρημα. Αφού οι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι με το πώς μοιράζονται τα λεφτά, γιατί πράγματι δεν φτιάξαμε τα Ταμεία, όπως τα θέλανε οι μεγάλοι επιχειρηματίες, αλλά όπως τα ήθελε η αγορά και ο κόσμος, άρα καλά κάναμε τη δουλειά μας και κακώς μας κατηγορείτε. Και αφού οι μεγάλοι επιχειρηματίες βγάζουν όλα αυτά τα σκάνδαλα, επειδή είναι δυσαρεστημένοι με το πώς μοιράζουμε τα λεφτά, άρα δεν υπάρχουν και σκάνδαλα αλλά τα βγάζουν για τα κάνουν τη δουλειά τους.

Άρα δια χειλέων βουλευτού και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνει και το θέμα των υποκλοπών και του πώς μοιράζονται τα λεφτά. Τα μοιράσαμε λοιπόν τα λεφτά, όχι όπως θέλανε οι μεγάλοι επιχειρηματίες και οι μεγάλοι επιχειρηματίες, μας χτυπάνε με τα δήθεν σκάνδαλα διότι δεν είναι ευχαριστημένοι από τη μοιρασιά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ, δέχομαι το επιχείρημα σας, ελπίζω να γίνει και επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, διότι σε μεγάλο βαθμό έχετε δίκιο. Πράγματι, οι μεγάλοι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών, όπως διαρκώς μας λέτε πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Διότι αν ήταν ευχαριστημένοι δεν θα μας βαράγανε».

Η ανταπάντηση της Φωτίου

Με δήλωσή της η βουλευτής Β3 του Νότιου Τομέα Αθήνας Θεανώ Φωτίου αναφέρει πως «ανεξαρτήτως τι κατάλαβε από τα λεγόμενα μου σήμερα σε Επιτροπή της Βουλής και τι προβάλλει ο κ. Γεωργιάδης, η αλήθεια είναι η εξής: Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι υπαρκτό. Αποτελεί πληγή για τη χώρα μας και τη Δημοκρατία και φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το καθεστώς Μητσοτάκη διασπαθίζει αδιαφανώς το δημόσιο χρήμα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης σε ημέτερους. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι παρακολουθήσεις σχετίζονται και με τη ροή του χρήματος. Καμία διαστρέβλωση δε θα τους σώσει από το να λογοδοτήσουν στους Έλληνες πολίτες».

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες είναι έκθετοι και υπόλογοι

Για τα όσα είπε ο Θεανώ Φωτίου, τοποθετήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέροντας: «Μετά τον κ. Μαντζουράνη, συνεργάτη του κ. Τσίπρα και δικηγόρο του κ. Βαξεβάνη, που παραδέχθηκε την απουσία στοιχείων και τεκμηρίων για τα όσα «αποκαλύπτει» σε δόσεις ο εντολέας του, τη σκυτάλη πήρε άλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής κ. Θεανώ Φωτίου, πριν από λίγο στη Βουλή, αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο προσβολής της κυβέρνησης  από  κέντρα που δεν είναι ευχαριστημένα, επειδή η κυβέρνηση δεν προσάρμοσε στα μέτρα τους το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον. Υποστήριξε μάλιστα ότι οι «αποκαλύψεις» για τις υποκλοπές είναι κομβικό μέρος του σχεδίου αυτού.  Όσο η Δικαιοσύνη προχωράει την έρευνά της και αναπτύσσονται οι θεσμικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την διαλεύκανση της υπόθεσης των κακόβουλων λογισμικών, τόσο η εκστρατεία λάσπης και σπίλωσης που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέει. Ο κ. Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες είναι έκθετοι και υπόλογοι».

Πηγή: newsbeast.gr