Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη και φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει σύντομα «φως» στο τούνελ, με αποτέλεσμα να επικρατεί αναβρασμός στο Κρεμλίνο, με ορισμένους ήδη να συζητούν για το άτομο που πρόκειται να αντικαταστήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που έκανε αναμετάδοση από τον ιστότοπο Meduza, ο Ρώσος πρόεδρος έχει συγκεντρώσει εναντίον του, τόσο την ρωσική ελίτ που θέλει σύντομα ειρήνη, όσο και εκείνους που υποστηρίζουν ότι έχουν συμφέρον από την εισβολή, γιατί δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στο πόλεμο.

Ο ιστότοπος Meduza επικαλούμενος πηγές από τους ρωσικούς κυβερνητικούς κύκλους, αναφέρει ότι υπερτερεί η απαισιοδοξία. «Δεν θα είναι δυνατόν να ζήσουμε όπως πριν. Δεν μπορούμε να μιλάμε καν για ανάπτυξη. Με κάποιο τρόπο όμως μπορούμε να ζήσουμε, με μέτριες εισαγωγές, κάνοντας εμπόριο με την Κίνα και την Ινδία», λένε κάποιοι όπως δηλώνει στον ιστότοπο πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση.

Βλαντίμιρ Πούτιν

Επίσης, οι πηγές του ρωσικού ιστότοπου ισχυρίζονται επίσης ότι στα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας όλο και πιο συχνά συζητείται το θέμα του «διαδόχου του Πούτιν». Δεν γίνεται λόγος για συνωμοσία κατά του προέδρου, «αλλά υπάρχει η κατανόηση ή η επιθυμία πως σε αρκετά ορατή προοπτική ο ίδιος να μην διοικεί το κράτος».

Μεταξύ των ονομάτων που συζητούνται, τα οποία κατά την άποψη μερικών εκπροσώπων της εξουσίας θα μπορούν «να συνεννοηθούν με την Δύση», είναι ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο πρώτος αναπληρωτής της Διοίκησης της προεδρίας Σεργκέι Κιριγιένκο.

Πηγή: newsbeast.gr