Δεν έχει τέλος η βία των καρτέλ ναρκωτικών στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Οι συμμορίες ανταγωνίζονται για την κυριαρχία με τα θύματα, πολλές φορές αθώοι πολίτες, να βρίσκονται στη μέση ενός πολέμου χωρίς όρια.

Το καρτέλ «The Jalisco New Generation» θεωρείται από τα πιο αιμοβόρα που υπάρχουν στο Μεξικό με τα μέλη του να περνάνε απίστευτες δοκιμασίες για να ενταχθούν. Το καρτέλ τα εξαναγκάζει σε κανιβαλισμό, καθώς βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν νέα μέλη της συμμορίας να τρώνε μέρη του σώματος των εχθρών τους.

Πλάνα που ανέβασε το «The Jalisco New Generation Cartel» γνωστό και ως το «καρτέλ των κανιβάλων» δείχνουν ένα από τα μέλη του να τρώει την καρδιά ενός αντιπάλου στην πολιτεία Ζακατέκας.

Σκληρές εικόνες

Ακραίες τακτικές εκφοβισμού και κυριαρχίας

Το καρτέλ δραστηριοποιείται σε τουλάχιστον 35 πολιτείες σε όλο το Μεξικό και το Πουέρτο Ρίκο και πιστεύεται ότι διευθύνεται από τον Nemesio ‘El Mencho’ Oseguera Cervantes.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ δείχνουν ένα μέλος της σκληρής συμμορίας να σκύβει δίπλα στο σώμα ενός αντιπάλου από το καρτέλ Sinaloa, με επικεφαλής τον El Chapo. Τα χέρια του θύματος είναι δεμένα και το στήθος του φαίνεται να έχει σκιστεί. Πρόκειται για ακραίες τεχνικές εκφοβισμού που χρησιμοποιούνται για να τρομάξουν τις αντίπαλες συμμορίες και αποτελούν μέρος μύησης στο JNGC.

Δεκάδες είναι τα ντοκιμαντέρ Μέσων στο εξωτερικό που έχουν καταπιαστεί με τη δράση του καρτέλ στο Μεξικό δείχνοντας μάλιστα και πλάνα από την εσωτερική λειτουργία και τις πρακτικές των μελών.

Πηγή: newsbeast.gr