Επίθεση από αδέσποτα σκυλιά δέχτηκε ένα 10χρονο αγόρι στη Φθιώτιδα. Το παιδί έσωσε κάτοικος της περιοχής που το άκουσε να φωνάζει «βοήθεια» και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα σε πολλά σημεία του σώματός του.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Η επίθεση έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (17/8) όταν το αγόρι του περνούσε μόνο του από την πλατεία του χωριού Στίφρακα.

Στο αγόρι επιτέθηκαν δύο μεγαλόσωμα αδέσποτα σκυλιά. Το ένα από αυτά μάλιστα έριξε κάτω το παιδί και το δάγκωσε σε πολλά σημεία του σώματός του, στη μασχάλη, στην κοιλιά, στα χέρια και στα πόδια.

«Ένας γείτονας άκουσε τις φωνές του παιδιού και τα γαβγίσματα και ευτυχώς βγήκε έξω και έσωσε το παιδί, γιατί δεν θέλω να σκεφτώ τι θα γινόταν εάν δεν έβγαινε έξω ο άνθρωπος να το σώσει. Στην πλατεία παίζουν συχνά παιδιά, όμως χθες το μεσημέρι το παιδάκι ήταν μόνο του και πήγαινε στο σπίτι του, όταν του επιτέθηκαν. Η μια σκύλα μάλιστα έχει γεννήσει πρόσφατα… » επεσήμανε κάτοικος του χωριού στο LamiaReport.

Το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας όπου το φρόντισαν και για τις επόμενες δέκα ημέρες θα πρέπει καθημερινά να πηγαίνει στο Κέντρο Υγείας της περιοχής για αλλαγές στα τραύματά του.

«Το παιδάκι είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση με την επίθεση που δέχτηκε. Μάλιστα τα σκυλιά επιτέθηκαν και στη μητέρα του παιδιού όταν πήγε να πάρει το παιδί. Θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα τα συγκεκριμένα σκυλιά από το χωριό μας…» ανέφερε μια από τις κατοίκους του χωριού.

Το περιστατικό έχει καταγράφει και από την αστυνομία η οποία κλήθηκε στο σημείο, ενώ ενημερώθηκε ο Φιλοζωικός και η αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Πηγή: newsbeast.gr