Ο Ιούλιος κλείνει με το άνοιγμα της πλατφόρμας του Fuel Pass 2, καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο (30-31/7) θα μπορέσουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μηχανών να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα καυσίμων.

Η αίτηση θα γίνει μέσω του vouchers.gov.gr, εκεί θα επιλέξετε το σχετικό εικονίδιο του Fuel Pass και με τους κωδικούς Taxinet θα μπείτε στην πλατφόρμα.

Και αυτή τη φορά η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνει με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ, ενώ τα χρήματα αναμένεται να μπουν στις αύλες ψηφιακές κάρτες (ή στους τραπεζικούς λογαριασμούς, αν επιλέξετε αυτή τη μέθοδο κατάθεσης) μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες.

Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Fuel pass για βενζίνη

Ο δεύτερος κύκλος θα αφορά το τρίμηνο για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και θα επωφεληθούν συνολικά 3,1 εκατ. δυνητικοί δικαιούχοι.

Τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν ως εξής:

  • το ατομικό εισόδημα με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ
  • το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα).

Έτσι, για το ζευγάρι φθάνει τα 33.000 ευρώ, για ζευγάρι με ένα παιδί τα 36.000 ευρώ, για ζευγάρι με δύο παιδιά τα 39.000 ευρώ, για ζευγάρι με τρία παιδιά τα 43.000 ευρώ και για ζευγάρι με 4 παιδιά τα 45.000 ευρώ.

Τα ποσά για το επίδομα καυσίμων είναι:

  • 80 ευρώ (με ψηφιακή κάρτα) για τα αυτοκίνητα και
  • 60 ευρώ (με ψηφιακή κάρτα) για τις μοτοσικλέτες,
  • Τα αντίστοιχα ποσά στη νησιωτική Ελλάδα είναι 100 και 70 ευρώ.

Σημειώνεται πως αν δεν επιλέξετε πληρωμή με ψηφιακή κάρτα, τότε θα λάβετε 15 ευρώ λιγότερα

Πηγή: newsbeast.gr