Την αποτυχημένη, όπως τη χαρακτηρίζει, διαχείριση της πανδημίας εκ μέρους της κυβέρνησης στηλιτεύει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, καθώς «σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξή της στην Ελλάδα, βρισκόμαστε πάλι αντιμέτωποι με καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων, με τη στρόφιγγα να ανοιγοκλείνει συνεχώς για τις διαθέσιμες ΜΕΘ και τις απλές κλίνες, τα ιατρεία και χειρουργεία πάλι να υπολειτουργούν, με χιλιάδες υγειονομικούς να έχουν βγει εκτός μάχης γιατί νοσούν».

Για το λόγο αυτό μάλιστα ο Περισσός εξέδωσε σχετικό φυλλάδιο υπό τον τίτλο: «Δεν θυσιάζουμε την υγεία για των κερδών την «ανοσία». Ο καπιταλισμός είναι ο πιο επικίνδυνος ιός» και μέσω αυτού καταλογίζει στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πως «υπερτονίζει την ηπιότερη συμπτωματολογία της μετάλλαξης Όμικρον και δε διστάζει να κυκλοφορεί υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις για ταχεία αποκλιμάκωση και σενάρια τέλους της πανδημίας από το γεγονός της μαζικής ανοσοποίησης του πληθυσμού. Ταυτόχρονα αξιοποιείται η υπαρκτή υψηλή μεταδοτικότητα για να ενισχυθεί το γνωστό αποτυχημένο αφήγημα της ατομικής ευθύνης».

Στρέφεται όμως εναντίον και των υπολοίπων κομμάτων σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δε σταματά να υπενθυμίζει, ότι παρά την κούφια αντιπαράθεση, παρέχει συναίνεση» ενώ «το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στηρίζει ανοιχτά την αντιλαϊκή γραμμή που μας έφερε μέχρι εδώ».

ΚΚΕ

Στο πλαίσιο αυτό το ΚΚΕ καταθέτει δέκα προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τις εξής:

  • Διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ Covid σε όλους με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Όχι στο αίσχος της 5ήμερης καραντίνας και των πρωτοκόλλων της εργοδοσίας.
  • Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των ΚΥ και των άλλων μονάδων των ΠΕΔΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία, στα ΚΥ και τις άλλες μονάδες των ΠΕΔΥ. Κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας στην Υγεία-Πρόνοια.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς αποζημίωση, με προτεραιότητα τις ΜΕΘ και τις μεγάλες διαγνωστικές αλυσίδες.
  • Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού με πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, τις κοινωνικές ομάδες «υψηλού κινδύνου», με μέτρα προσωποποιημενης ενημέρωσης.
  • Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους.
  • Ούτε σκέψη για συγχωνεύσεις και κλείσιμο κλινών, κλινικών νοσοκομείων, όπως προβλέπει το «νέο ΕΣΥ» της κυβέρνησης. Καμία εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ -εργολάβοι) στις ιατρικές, νοσηλευτικές, εργαστηριακές και υποστηρικτικές υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων.
  • Ανάπτυξη δημόσιων ΚΥ και Περιφερειακών Ιατρείων με σύγχρονο εξοπλισμό και επαρκή στελέχωση σε αριθμό όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να καλύπτονται πλήρως οι λαϊκές ανάγκες για όλες τις υπηρεσίες ΠΦΥ σε όλες τις περιοχές της χώρας, όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου και για την κατ’ οίκον νοσηλεία.
  • Ανάπτυξη τμημάτων με διεπιστημονικές ομάδες για την παρακολούθηση των ασθενών που νόσησαν από τον κορονοϊό. Πλήρης και δωρεάν εξασφάλιση των αναγκαίων υπηρεσιών αποκατάστασης.

Δείτε εδώ το φυλλάδιο του ΚΚΕ.

Πηγή: newsbeast.gr