Η Ρωσία επεξεργάζεται μεθόδους για να δεχθεί πληρωμές σε ρούβλια για τις εξαγωγές φυσικού αερίου και θα λάβει αποφάσεις σε εύλογο χρόνο αν οι ευρωπαϊκές χώρες αρνηθούν να πληρώσουν σε ρωσικό νόμισμα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διευκρίνισε ότι θα υπάρξει ένα σαφές πλαίσιο για την πραγματοποίηση αυτών των πληρωμών.

Ο Πεσκόφ ανακοίνωσε επίσης ότι ρώσοι ερευνητές θα εξετάσουν το βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υποστηρίζεται ότι δείχνει ουκρανούς στρατιώτες να κακομεταχειρίζονται ρώσους αιχμαλώτους.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι το βίντεο περιέχει «τερατώδεις εικόνες», που πρέπει να αξιολογηθούν νομικά ώστε όσοι συμμετείχαν σε αυτό που χαρακτήρισε βασανιστήρια να καταστούν υπεύθυνοι για τις πράξεις τους.

Το Reuters δεν κατόρθωσε να επιβεβαιώσει με ανεξάρτητο τρόπο την αυθεντικότητα του βίντεο, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το πρακτορείο επιδιώκει να λάβει την αντίδραση της ουκρανικής πλευράς για το θέμα. Προηγουμένως, ο ουκρανικός στρατός είχε δηλώσει ότι οι δυνάμεις του σέβονται τους διεθνείς κανόνες και κατηγόρησε τη Ρωσία, χωρίς να προσφέρει στοιχεία, ότι κατασκευάζει τέτοια βίντεο για να δυσφημήσει τους ουκρανούς στρατιώτες.

Πηγή: newsbeast.gr