«Ιστορική» και σημαντική στιγμή που περιποιεί τιμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και για την Ελλάδα» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης στο Κανάλι 1 90,4 την Τετάρτη (18/5) ο εκπρόσωπος Τύπου επεσήμανε ότι τέτοιου είδους προσκλήσεις δεν είναι συνηθισμένες για ξένους ηγέτες, με τους ίδιους τους Αμερικάνους να αποτιμούν ως εξαιρετικά σημαντική την ομιλία του πρωθυπουργού. Υπογράμμισε ως σημαντικό το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αναδεικνύει μια νέα Ελλάδα, η οποία με κύρος, αυτοπεποίθηση και σεβασμό είναι τελικά η ισχυρή Ελλάδα που θέλουμε.

Ο κ. Γαϊτάνης τόνισε επίσης ότι αυτή η ισχυρή Ελλάδα είναι η καλύτερη αποτροπή στον τουρκικό αναθεωρητισμό αλλά και σε όλους τους κινδύνους που υπάρχουν ευρύτερα στην περιοχή μας.

Αναφερόμενος στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τα F-35, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υποστήριξε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «η δική μας επιλογή είναι να ενισχύουμε την άμυνα της χώρας, γιατί για εμάς αυτό είναι αυτοσκοπός» και συμπλήρωσε ότι η προμήθεια των F-35 θα ξεκινήσει το 2028, τότε που θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος. Επίσης, επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη προμήθεια εντάσσεται στον σχεδιασμό του πρωθυπουργού για την ισχυρή Ελλάδα του 2030.

Κλείνοντας ο Τάσος Γαϊτάνης ζήτησε από τους πολίτες να συγκρίνουν τη χθεσινή εικόνα της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την εικόνα της Ελλάδος και του Αλέξη Τσίπρα πριν από πέντε χρόνια. «Δεν μπορεί να γίνει καμία σοβαρή σύγκριση ανάμεσα στις δύο περιόδους», σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι «σήμερα η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα, με αυτοπεποίθηση, που έχει ηγετικό ρόλο στην περιοχή της».

Πηγή: newsbeast.gr