Ανησυχία προκαλεί στους γονείς κι όχι μόνο η παρουσία της γρίπης μαζί με τον κορονοϊό, λίγο πριν ξεκινήσιε η νέα σχολική χρονιά, με τον καθηγητή Παναγή Γαλιατσάτο α εμφανίζεται καθησυχαστικός.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, επισήμανε πως το θετικό είναι πως αναφορικά με τον κορονοϊό οι παραλλαγές του έχουν παραμείνει στην Όμικρον και πως τα νέα εμβόλια που αναμένουμε έως το τέλους αυτού του έτους, αντιμετωπίζουν το αρχικό στέλεχος της νόσου μέχρι και τις υποπαραλλαγές Ο4 και Ο5.

Συνέστησε στους γονείς που το παιδί τους είναι 12 ετών και άνω να μιλήσουν με τον παιδίατρό τους, προκειμένου να δουν εάν χρειάζεται να εμβολιαστεί.

Αναφορικά με τη γρίπη, τόνισε πως τα τελευταία χρόνια η νόσος έχει γίνει πιο ισχυρή. «Αυτό το φθινόπωρο φοβάμαι περισσότερο τη γρίπη, γιατί για την covid έχουμε καλύτερα εμβόλια και καλά φάρμακα» συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Σχετικά με όσους έχουν νοσήσει και κατά πόσο θα πρέπει να εμβολιαστούν, απάντησε πως τα αντισώματα της νόσησης διαρκούν περίπου 2-3 μήνες, ενώ τα νέα εμβόλια μας δίνουν αντισώματα που κρατάνε από 6 έως 12 μήνες.

«Είναι ασφαλές να λάβουμε το εμβόλιο του κορωνοϊού και της γρίπης παράλληλα» σημείωσε ο καθηγητής.

Πηγή: newsbeast.gr