Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο καθηγητής του Johns Hopkins Παναγής Γαλιατσάτος και τοποθετήθηκε επί της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας ενώ παράλληλα εμφανίστηκε ιδιαιτέρως αισιόδοξος για τη λήξη αυτής.

Ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε πως η πανδημία έχει διαρκέσει μέχρι στιγμής δύο χρόνια και μετά από αρκετές μεταλλάξεις, φτάσαμε στη φονική Δέλτα και την Όμικρον που μπορεί και μεταδίδεται πιο εύκολα.

«Η Όμικρον μας τάραξε. Στα νοσοκομεία ήταν χάλια. Χάσαμε ασθενείς, άλλους τους σώσαμε τους στείλαμε σπίτι, αλλά ακόμα παλεύουμε. Περισσότερος κόσμος πήγαινε στα νοσοκομεία με την Όμικρον. Τον περασμένο μήνα φτιάξαμε περισσότερα κρεβάτια για να βοηθήσουμε τους ασθενείς, αλλά τώρα βλέπουμε πως τα νούμερα πέφτουν», δήλωσε.

Ο καθηγητής ελπίζει πως θα δούμε όσα συνέβησαν τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή την έξαρση των κρουσμάτων, και αυτό να μας δώσει το κίνητρο να τελειώσουμε μία και καλή την πανδημία.

«Ξέρουμε πως να μην κολλήσουμε τον άλλον και να κρατήσουν τον ιό σαν κρύωμα. Έχουμε μάσκες, τεστ και εμβόλια. Εάν έχουμε τα αντισώματα από τα εμβόλια θα κρατήσουμε τον κοροναϊό σαν ένα κρύωμα και δεν θα χρειαστούν νοσοκομεία. Έχουμε τα εργαλεία και είναι δική μας επιλογή να το σταματήσουμε».

Και συμπλήρωσε πως «Με τα εργαλεία που έχουμε η πανδημία μπορεί να μας φύγει σε 6 ή 8 μήνες. Πιστεύω πως η πανδημία θα έχει τελειώσει μέχρι τις 15 Αυγούστου. Αυτό θα γίνει εάν όλοι εμβολιαστούν, όχι μόνο στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, αλλά σε όλο τον κόσμο, και να φοράμε μάσκες και να κάνουμε τεστ».

Πηγή: newsbeast.gr