Για την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας στο νοσοκομείο John hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος. Όπως αποκάλυψε η Pfizer και η Moderna δημοσίευσαν στην Αμερική, στο FDA, μία έρευνα αναφορικά με ένα καινούριο εμβόλιο, το οποίο χορηγήθηκε σε 1.200 περίπου άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. «Το εμβόλιο είχε μέσα την παραλλαγή Α και Ο και έδειξε να σταματά τη σοβαρή νόσηση αλλά να προκαλεί και ανοσία. Θα είμαστε έτοιμοι το φθινόπωρο για ένα νέο εμβόλιο» είπε στο Mega.

Όπως είπε ο καθηγητής αναμένεται να ξαναγίνει μία έρευνα και τον Αύγουστο προκειμένου να αποδειχθεί εάν καλύπτει το νέο εμβόλιο και τις νέες παραλλαγές της Όμικρον.

«Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας»

Αναφορικά με την 4η δόση ο κ. Γαλιατσάτος συνιστά στον καθένα να συμβουλευτεί τον γιατρό του, ωστόσο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και της απελευθέρωσης των μέτρων ασφαλείας, παροτρύνει όποιος θέλει να πάει να την λάβει. «Βλέπουμε τα κρούσματα να πηγαίνουν πάνω. Κάνε το δεύτερο booster μέχρι να έχουμε το εμβόλιο. Πιστεύω ο πιο πολύς κόσμος το χρειάζεται τώρα».

Τέλος, σχετικά με την πορεία της πανδημίας το φθινόπωρο ο κ. Γαλιατσάτος εκτίμησε πως θα υπάρξουν νέες μεταλλάξεις μέσα στην Όμικρον και συστήνει τη χρήση της μάσκας σε όλους.

Πηγή: newsbeast.gr