Συναγερμός έχει σημάνει στις γαλλικές αρχές εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης επιθέσεων με σύριγγες σε νυχτερινά κέντρα. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έκαναν καταγγελία στην αστυνομία τους τελευταίους μήνες πως τους «τσίμπησαν» εν αγνοία τους σε διάφορα κλαμπ ή συναυλιακούς χώρους σε όλη τη χώρα.

Το «φαινόμενο», δε, δεν παρατηρείται μονάχα στη Γαλλία. Παρόμοια περιστατικά ερευνούν και οι αρχές του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Βρετανίας. Τα περισσότερα θύματα και στις τέσσερις χώρες είναι γυναίκες, ενώ συγκεκριμένα στη Γαλλία οι ειδικοί ακόμη δεν έχουν καταφέρει να συλλάβουν τους δράστες, ενώ δεν έχουν εξακριβώσει τα αίτια των επιθέσεων ή αν οι σύριγγες περιέχουν ναρκωτικές ουσίες.

Η γαλλική αστυνομία και ιδιοκτήτες κλαμπ προσπαθούν να ενημερώσουν τους πολίτες για τον κίνδυνο αιφνιδιαστικών επιθέσεων με σύριγγες, ενώ ανάλογη προειδοποίηση εξέφρασε ένας ράπερ, διακόπτοντας την εκπομπή του για να ενημερώσει τους τηλεθεατές.

Στις 4 Μαΐου, ο 18χρονος Τομά Λο παρακολούθησε μια συναυλία ραπ στη Λιλ στη βόρεια Γαλλία, όπου κάπνισε λίγη μαριχουάνα και ήπιε λίγο αλκοόλ κατά τη διάρκεια της παράστασης. Όπως είπε στο Associated Press, όταν επέστρεψε στο σπίτι του ένιωθε ζαλάδα και πονοκέφαλο και εντόπισε ένα παράξενο σημάδι από βελόνα στο χέρι του και έναν μώλωπα.

Το επόμενο πρωί, τα συμπτώματα δεν είχαν υποχωρήσει κι ο Λο επισκέφθηκε τον γιατρό του, ο οποίος τον συμβούλεψε να πάει στα επείγοντα. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ενδείξεις για τρύπημα βελόνας και ο Λο έκανε τεστ για HIV και ηπατίτιδα. Τα αποτελέσματά του βγήκαν αρνητικά, όπως και των άλλων θυμάτων. «Έχω σταματήσει να πηγαίνω σε συναυλίες από τότε που συνέβη», είπε ο Λο.

Στο Μπορντό, η Λιάν Ντεζνό είχε μια ανάλογη εμπειρία ένα βράδυ του Απριλίου που πήγε σε κλαμπ. Την επόμενη ημέρα, η 18χρονη ένιωσε ζάλη και εξάψεις και λιποθύμησε. Όταν συνήλθε, ανακάλυψε ένα μυστηριώδες τρύπημα στο χέρι της. Επισκέφθηκε κλινική για να εξεταστεί για λοιμώδη νοσήματα και περιμένει ακόμα τα αποτελέσματα.

Από το Παρίσι και την Τουλούζη μέχρι τη Ναντ και τη Νανσί, η γαλλική αστυνομία έχει δεχθεί 302 επίσημες καταγγελίες, κυρίως γυναικών, που ανέφεραν ότι τρυπήθηκαν από σύριγγες.

Κανένα θύμα δεν ανέφερε σεξουαλική επίθεση, όμως ένα από αυτά κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Monde».

Για τα περιστατικά στη Γαλλία διεξάγονται αστυνομικές έρευνες, όμως δεν έχει συλληφθεί κανένας ύποπτος, ούτε έχει βρεθεί καμία σύριγγα, ενώ τα κίνητρα των δραστών παραμένουν άγνωστα.

Σειρά παρόμοιων περιστατικών έχουν καταγραφεί σε κλαμπ, σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και στο Gay Pride στο Βέλγιο, όπου εκκρεμούν έρευνες για δύο καταγγελίες γυναικών.

Πηγή: newsbeast.gr