Όσοι τουρίστες βρέθηκαν σήμερα στο Παρίσι και ήθελαν να επισκεφτούν το Λούβρο δεν τα κατάφεραν καθώς ήταν αποκλεισμένο από συνδικαλιστές διαδηλωτές, που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την κίνηση του Εμανουέλ Μακρόν να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης στα 64 έτη.

Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω από τη γυάλινη πυραμίδα του Λούβρου και ένα πανό έγραφε «Συνταξιοδότηση στα 60 – Να δουλεύουμε λιγότερο για να ζήσουμε περισσότερο».

Μια μεγάλη ουρά από απογοητευμένους τουρίστες βρισκόταν στην αυλή του Λούβρου. «Κρίμα που δεν μπορούμε να μπούμε μέσα», είπε ένας τουρίστας από την Αυστραλία, αλλά πρόσθεσε, «μπορώ να καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πολιτικούς λόγους». Μία ξεναγός του Λούβρου βγήκε για να απευθυνθεί στους επισκέπτες. «Ελπίζουμε να κατανοείτε τους λόγους μας», τους είπε.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μια ημέρα πριν από τον 10ο γύρο πανεθνικών απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων και μετά τις βιαιότητες που σημειώθηκαν σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία αναφορικά με τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε πως διεξάγει επιχείρηση για να εμποδίσει συγκεντρώσεις χωρίς σχετική άδεια μπροστά από το Κέντρο Πομπιντού, ένα άλλο σημαντικό μουσείο του Παρισιού.

Πηγή: newsbeast.gr