Κι όμως, ένα σχολείο στην Αβινιόν της Γαλλίας αναγκάστηκε να βάλει ειδική σήμανση που απαγορεύει στους γονείς να εκτοξεύουν τα παιδιά τους πάνω από τα κάγκελα του σχολείου. Η περίφραξη ξεπερνά τα 2 μέτρα και το σχολείο ανησυχεί για την ασφάλεια των μαθητών, ενώ πιθανότατα οι αργοπορημένοι γονείς τους όχι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού μέσου La Provence, οι γονείς καταφεύγουν σε αυτόν τον τρόπο για να βάλουν τα παιδιά τους μέσα στο σχολείο, καθώς μετά τις 8:30 το πρωί η πόρτα κλειδώνει.

Η διευθύντρια ωστόσο Sanaa Meziane δήλωσε πως αυτό πρέπει να σταματήσει, κάνοντας ξεκάθαρα λόγο για «ανεύθυνους γονείς».

Όπως δήλωσε στο τοπικό μέσο, αργοπορημένες μαμάδες και μπαμπάδες «πετούν κυριολεκτικά τα παιδιά τους» πάνω από την πύλη ή τα κάγκελα. «Έχει συμβεί κάποιες φορές, αλλά ακόμα και λίγες φορές να ήταν, προτιμούμε να μην το αφήσουμε να ξεφύγει», λέει η Meziane, προσθέτοντας πως είναι απλώς θέμα χρόνου να χτυπήσει κάποιο παιδί.

Οι δάσκαλοι γέμισαν με αφίσες την είσοδο του σχολείου, που δείχνουν έναν ενήλικα να πετά ένα παιδί πάνω από την περίφραξη, γράφοντας «Προσοχή – Κίνδυνος». Και από κάτω: «Δεν πετώ το παιδί μου πάνω από την πύλη».

Η αφίσα ενημερώνει τους αργοπορημένους γονείς ότι οι πόρτες ανοίγουν ξανά στις 10:00 το πρωί και τις 3:00 το μεσημέρι.

Πηγή: newsbeast.gr