Στην Γαλλία, δύο Αιγύπτιοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 22 ετών για τη δολοφονία της Βανέσα Κάμπος, Περουβιανής τρανσέξουαλ, μετανάστριας χωρίς έγγραφα που εκδιδόταν στο δάσος της Βουλώνης.

Το Κακουργιοδικείο του Παρισιού καταδίκασε το Σάββατο (29/1) τους δύο άνδρες για το έγκλημα που συνέβη το 2018. Οι ποινές που επιβλήθηκαν έπειτα από περισσότερες από εννέα ώρες διάσκεψης υπερβαίνουν την πρόταση της εισαγγελίας, η οποία είχε ζητήσει την Πέμπτη (27/1) 20 χρόνια φυλάκιση για τον Μαχμούντ Κάντρι και 15 χρόνια για τον Καρίμ Ιμπραχίμ.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο βασικούς κατηγορούμενους για «ανθρωποκτονία από ομάδα οργανωμένου εγκλήματος», ένα έγκλημα που οι δυο τους αμφισβητούσαν συνεχώς και για το οποίο έριχναν ο ένας την ευθύνη στον άλλο.

Ο Μαχμούντ Κάντρι, 24 ετών, και ο Καρίμ Ιμπραχίμ, 29 ετών, φάνηκαν αναστατωμένοι κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, και μετά έμειναν καθισμένοι για ώρα μέσα στο γυάλινο κουτί των κατηγορουμένων.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, παραδέχτηκαν ότι συμμετείχαν σε μια συμμορία Αιγυπτίων κλεφτών που λήστευαν τους πελάτες Νοτιοαμερικανίδων τρανς εργαζόμενων στο σεξ και ότι ήθελαν το βράδυ που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα να «παλέψουν» με τους προστάτες που αυτές είχαν προσλάβει για την ασφάλειά τους.

Τα τελευταία τους λόγια το πρωί του Σαββάτου προτού το δικαστήριο αποσυρθεί για να αποφασίσει, ήταν ότι και οι δύο «λυπούνται» για όσα συνέβησαν το βράδυ της 16ης προς 17η Αυγούστου 2018.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης άλλους έξι κατηγορούμενους, ηλικίας 23 έως 34 ετών, που δικάζονταν μαζί με τους Κάντρι και Ιμπραχίμ από τις 11 Ιανουαρίου.

Ένας από αυτούς, ο οποίος διωκόταν επίσης για ανθρωποκτονία, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών για την εκ προθέσεως βία που επέφερε τον θάνατο χωρίς να υφίσταται πρόθεση να τον προκαλέσει.

Άλλοι τέσσερις άνδρες καταδικάστηκαν σε ποινές που κυμαίνονταν από τρία χρόνια φυλάκιση, δύο εκ των οποίων με αναστολή, έως έξι χρόνια για τη συμμετοχή τους στο ξέσπασμα εκδίκησης κατά το οποίο η Βανέσα Κάμπος έχασε τη ζωή της.

Ένας όγδοος καταδικάστηκε – σύμφωνα με την πρόταση του γενικού εισαγγελέα – σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για συμμετοχή στην κλοπή του φονικού όπλου, ενός πιστολιού που εκλάπη από αστυνομικό μια εβδομάδα πριν από τα γεγονότα.

Η Βανέσα Κάμπος, μια 36χρονη Περουβιανή εργαζόμενη στο σεξ, δολοφονήθηκε κοντά στον τόπο εργασίας της, σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του δάσους της Βουλώνης, δυτικά του Παρισιού, χωρίς δημόσιο φωτισμό, αφότου βρέθηκε αντιμέτωπη με μια ομάδα τουλάχιστον δέκα νεαρών ανδρών.

Κατά την εισαγγελία, οι νεαροί άνδρες συναντήθηκαν εκεί για να «ανακτήσουν τον έλεγχο του εδάφους», οπλισμένοι συγκεκριμένα με ένα πιστόλι, ένα ρόπαλο, μαχαίρια, δακρυγόνα και κλαδιά δέντρων που βρέθηκαν στο σημείο.

Πηγή: newsbeast.gr